Navigacija

Stipendije za studente završnih godina na VTI u Beogradu

Poštovani,

Obaveštavamo vas da je Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, pri Ministarstvu odbrane Republike Srbije, odobren javni konkurs za dodelu 34 studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini - za 14 studenata master i 20 studenata osnovnih akademskih studija – iz oblasti mašinskog inženjerstva, kao i elektrotehničkog i računarskog inženjerstva.

Konkurs je raspisan za studente osnovnih akademskih studija četvrte godine fakulteta iz oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta i studente treće ili četvrte godine fakulteta iz oblasti elektrotehničkog i računarskog inženjerstva. 

Visina studentske stipendije u školskoj 2020/2021. godini je za studente master studija 50.000 dinara, za studente četvrte godine 40.000 dinara, a za studente treće godine osnovnih studija 35.000 dinara.

Konkursom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane, u svojstvu civilnih lica, a njihova buduća radna mesta nalaze se u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Na ovaj način Ministarstvo odbrane ohrabruje najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje i talenat usmere u razvoj i unaspređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemnje. Vojna industrija je već vekovima nosilac tehnološkog razvoja, a izazov nove generacije je da nastavi put uspeha ka vrhu savremenih tehnologije. Učestvovati u razvoju Vojske Srbije je važna životna misija, a ne samo običan posao.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2020. godine.

Više informacija o navedenom konkursu možete videti na ovom linku:

http://www.mod.gov.rs/lat/16185/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2020-2021-godinu-16185