Navigacija

Konkurs za program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić 2015 - XII generacija

Fondacija dr Zoran Đinđid, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj dvanaestu godinu za redom raspisuje konkurs za Program stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomce koji su diplomu stekli posle 1. januara 2014. godine.

U okviru programa trideset izabranih stipendista iz Srbije boravide od juna sledede godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzedima, kao što su Bosch, Volkswagen i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogudava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje budude radno angažovanje i u Srbiju.

Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđida u prolede 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i bududih lidera u Srbiji.

Online prijava traje od 1. oktobra do 31. oktobra 2014. godine.

Detaljnije informacije o programu i prijavi mogu se nadi na web adresi:

http://www.stipendienprogramm.de