Navigacija

Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, traži sedam novih talenata

Treću godinu za redom studenti  koji su dali uslov za treću godinu studija dobijaju priliku da iskažu svoje liderske sposobnosti i veštine i time dobiju mogućnost da se tokom studija profesionalno razvijaju u kompaniji Koka-kola Helenik Srbija uz novčanu pomoć od 2000 evra po godini studija.

BEOGRAD, 15. oktobar 2008. - Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, danas je u Vladi Republike Srbije, treću godinu za redom,  predstavila tradicionalan program za razvoj i obuku budućih poslovnih lidera -  „Koka-Kola talenti“ – u cilju  proširivanja perspektiva za profesionalni razvoj mladih kadrova u zemlji.

Ove godine, program „Coca-Cola talenti” sprovodi se i uz podršku Narodne kancelarije predsednika Republike, u partnerstvu sa studentskim organizacijama  - Studentskom unijom Srbije, AIESEC, AEGEE, ESTIEM, EESTEC, BEST kao i  Beogradskom otvorenom školom i Centrom za razvoj karijere, uz medijske partnere Infostud i B92.

Sedam studenata, buduće treće generacije programa Coca-Cola talenti, koji pored definisanih opštih uslova za učešće na konkursu, budu najbolje iskazali svoje liderske sposobnosti i veštine tokom procesa selekcije biće u prilici da tokom studija, naredne dve godine, prođe desetine sati obuke u kompaniji koja će im omogućiti da pored teorijskih znanja steknu i praktična iskustva radeći na konkretnim projektima. Pored toga biće podržana i sa po 2000 evra po akademskoj godini do kraja studija.

Identifikujući buduće menadžere na drugoj godini studija želimo da motivišemo potencijlane poslovne lidere da svoj razvoj i budućnost vide u Srbiji. Ovo je dugoročan projekat, kao što su i naše potrebe, pošto stalnim razvijanjem našeg poslovanja rastu i potrebe kompanije za lokalnim kadrom koji će upravljati sve složenijim operacijama. Programom Koka-Kola talenti kompanija želi da kod mladih, budućih menadžera, izgradi pozitivan stav, strast za znanajem, entuzijazam i ambiciju, ali i da pozitivnim primerom  doprinese unapređenju života društvene zajednice u kojoj posluje, rekao je Stefanos Vafidis, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.

Nagrađeni studenti će biti izabrani nakon četiri faze selekcije kako bi se među najboljim studentima izabrali oni koji imaju potencijal da izrastu u buduće poslovne lidere. Selekcija će se sprovoditi u naredna  dva meseca: skeniranje biografija i motivacionih pisama, testiranje opštih sposobnosti i inteligencije, procena kompetencija kroz simulacione vežbe – grupna i pojedinačna vežba i završni intervjui. Kao i prošle godine, ceo proces selekcije će biti nadziran od strane Stručnog odbora kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.

Prethodne dve godine  primljeno je ukupno 14 studenata u program „Koka-Kola talenti“ i do sada je svako od njih je prošao kompanijske obuke iz različitih oblasti, dobivši priliku da se upoznaju sa strukturom i načinom poslovanja  jedne od najuspešnijih svetskih kompanija kao što je Koka-Kola Helenik.

Boban Romić, polaznik druge generacije programa „Koka-Kola talenti“ rekao je na konferenciji: „Proces selekcije ovog programa potvrdio mi je da kompanija Koka-Kola Helenik Srbija stvarno želi da izdvoji studente koji imaju potencijal da postanu lideri a sam program da ima za cilj da izabrane talente razvija u uspešne poslovne ljude. Stipendija koju dobijamo je svakako potrebna i neophodna svakom studentu, međutim sticanje znanja kroz veliki broj obuka, koje ne mogu da se dobiju na fakultetu a pružaju i teorijska i praktična znanja, čine ovaj program drugačijim od ostalih konkursa i stipendija.”

Pravo učešća na konkursu Koka-Kola talenti imaju studenti fakulteta koji su dali uslov za upis treće godine studija, imaju prosek ocena 8,5 ili više, i poseduju odlično znanje engleskog jezika i rada na računaru.

Konkurs je otvoren od 15.oktobra 2008.  do 15. novembra  2008. godine.
Sve informacije o prijavljivanju i pravilima konkursa nalaze se na internet stranici www.cchbc-talents.co.rs

Za dodatne informacije obratite se:
McCann Erickson Public Relations, ovlašćenoj agenciji za odnose sa javnošću kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija. Kontakt osobe: Strahinja Mitrovski 063/ 384103 i Tanja Vdović 063/ 384 256
ili na telefon: 011 / 20 29 600
ili
Coca-Cola Hellenic Srbija, Kancelarija za odnose sa javnošću i komunikacije na
 011/3073 236