Навигација

Електротехнички факултет угостио најбоље пројект менаџере из целе Европе у оквиру догађаја: ЕARМА- BESTPRAC Thematic group Meeting

Електротехнички Факлутет је по други пут домаћин догађаја који окупља стручњаке из области руковођења научним пројектима, који ће 6. и 7.септембра ове године имати прилику да на различитим радионицама размене своја искуства.

Ових 120 учесника из 29 земаља, према ускостручној опредељености, учествује на сесијама из области финансија, правно-административе регулативе и осталим хоризонталним темама од значаја за имплементацију ЕУ пројекат (Open science, Gender equality, Impact, Dissemination and Explanation of project results..).

Факултет је са Центром за промоцију науке, а уз велику подршку EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) организовао  овај скуп, док је Министарство просвете, науке и технолошког развоја препознало његов значај. Тим поводом, скупу су се обратили помоћник министра, др Александар Јовић, декан ЕТФ-а, проф. др Дејан Гвоздић и директор Центра за промоцију науке, др Марко Крстић.

Др Александар Јовић је отворио скуп изразима захвалности што такав концепт узајамног размењивања искустава у овој области постоји. Поздравио је скуп у име министра, Бранка Ружића и истакао да свако ко се бави научним истраживањима, нарочито на интернационалном нивоу  у протеклих неколико година, свакако може да препозна значај и потребу за стручном подршком приликом имплеметнација финансијских, правно-административних и других захтева донатора приликом имплементације научно-истраживачких пројеката. Као што су, уосталом, учесници ове конференције.

Проф. др Дејан Гвоздић је поздравио скуп и пожелео добродошлицу гостима, истичући да се налазе на Факултету, који је уједно и највише рангирана, најстарија и најзначајнија институција у Републици Србији, која се бави науком и наставом из области електротехнике и рачунарства,а којa, иначе, следеће године слави јубилеј, 75 година постојања. Декан је обраћање закључио следећим речима:

 Руководство ЕТФа разуме изузетан значај RMA (Research Management and  Administration) мрежа као неизоставног сегмента при реализацији научно-истраживачких пројеката. Надамо се да ће овај и слични скупови омогућити додатно усавршавање и повезивање RMA стручњака и на националном и на европском нивоу. Као крајњи циљ свега тога, ми желимо да ЕТФ прошири међународну сарадњу са свим заинтересованим научним институцијама из Европе.

Директор Центра за промоцију науке, др Марко Крстић рекао је да је агенда иннституције испред које стоји остала доследна једном и најважнијем циљу, од дана оснивања, а то је да промовише науку што ширем аудиторијуму. Све то не би било изводљиво да научни истраживачи немају подршку и усмеравање овакве групе људи, као што су учесници оваквог скупа.

Одмах након ових речи добродошлице, почеле су и прве презентације у два амфитеатра Електротехничког факултета.

credits: Ipsipedia (Житије)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2598/ETF6.9.2022-9.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2598/ETF6.9.2022-36.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2598/ETF6.9.2022-102Grupna.jpg