Навигација

Доступна мултиспектрална камера за прецизну пољопривредну примену (MCAPEFA) – преглед нових резултата

Време20. јун 2023. 19:00
ПредавачПроф. др Марко Барјактаровић
МестоСала 55

Нове резултате пројекта „Доступна мултиспектрална камера за прецизну пољопривредну примену (MCAPEFA)“, представиће реализатор пројекта Марко Барјактаровић, ванредни  професор на Електротехничком факултету Универзитета у Београду, у уторак 20.06.2023. год. у сали 55 са почетком у 19:00h.

Пројекат MCAPEFA је финансиран кроз програм истраживања и иновација Европске уније Horizon 2020 у оквиру акције Марија Кири, а реализује се у лабораторији за даљинску детекцију на Универзитету у Тренту, Италија.

У уводном делу излагања биће дат кратак увод у област даљинске детекције, као и приказ најзначајнијих истраживања које спроводи лабораторија за даљинску детекцију универзитета у Тренту, са освртом на скоро лансирање сателита чији је циљ истраживање Јупитерових месеца. Након тога, биће описана најновија верзија развијене мултиспектралне камере. У завршном делу излагања, биће приказано прикупљање података хиперспекталном камером у два винограда, као и резултати детекције болести винове лозе "Flavescence dorée" (срб. Златасто жутило винове лозе) на основу прикупљених података.