Навигација

Бежичне мреже за индустријски интернет

Време09. фебруар 2017. 13:00
ПредавачПроф. др Бранка Вучетић, The University of Sydney
Местосала 61, ЕТФ

Апстракт

Индустријски интернет има потенцијал да трансформише енергетске мреже, индустријску производњу, саобраћај и здравствене услуге. Конвенционалне кабловске мреже су се користиле у последњих неколико деценија за праћење и управљање у индустријским процесима. Међутим, бежичне мреже омогућују флексибилнији приступ, економичније инсталације, проширење и одржавање, и као такве су погодније за будуће примене у индустријском интернету.

Садашње бежичне мреже су дизајниране за међуљудске комуникације и прилагођене су осетљивости људских чула. За телекомуникационе системе у будућем индустријском интернету, укључујући примене у енергетским мрежама, саобраћају, производњи и здравственим услугама, од изузетног значаја је развој нових теорија и алгоритама радио преноса, са врло ниским кашњењем и високом поузданошћу.

У овом предавању биће приказан преглед постојећих бежичних мрежа за индустријски интернет са посебним нагласком на раскорак између садашњих и жељених перформанси. Нови истраживачки пројекти и резултати у овој области биће такође разматрани.

Биографија

Проф Бранка Вучетић је директор Центра за телекомуникације на Сиднејском универзитету и ARC Laureate Fellow. Њен тим је учествовао у недавном пројекту аустралијске владе за увођење аутоматизиваних енергетских мрежа у Аустралији.

Проф Вучетић је добитник Награде пријатељства, највишег признања које кинеска влада додељује страним стручњацима у својој земљи. Она је IEEE Fellow и члан Аустралијске академије техничких наука.