Навигација

Adventures in Control Theory: From Robot Cars to Synthetic Biology

Време21. март 2013. 14:00
Предавачпроф. Ричард Мареја, California Institute of Technology (CALTECH)
ОрганизаторКатедра за сигнале и системе
МестоАмфитеатар 56, Електротехничког факултета

Катедра за сигнале и системе позива студенте на предавање проф. Ричарда Мареја са Универзитета CALTECH у Калифорнији, које ће се одржати у четвртак, 21.03.2013, од 13.15 до 14 сати, на Електротехничком факултету
у амфитеатру 56.

Проф. Мареј је 1985. год. завршио Електротехнички факултет на California Institute of Technology (CALTECH) и магистрирао и докторирао 1988. и 1991. год. на Университy оф California, Berkley. Од 1991. год. је запослен на CALTECH-у и био је један од оснивача одсека Control and Dynamical Systems 1993. год. У периоду од 1998-1999. године је био директор дела Америчког националног центра за технолошка истраживања у Хартфорду који се односи на мехатроничке системе. У периоду од 2000. до 2005. год. проф. Мареј је био декан на одсеку за Инжењеринг и примењене науке на CALTECH-у. Професор Мареј поседује највиши ранг професора на CALTECH-у (Thomas E. and Doris Everhart Professor) на одсеку Control and Dynamical Systems and Bioengineering, а од 2012. године је члан америчке Националне академије за инжењерство.

Примарна област истраживања проф. Мареја је управљање сложеним умреженим системима (networked control systems) са применом у биолошким и аутономним системима. Тренутни пројекти које води укључују анализу и пројектовање биомолекуларних кола са повратном спрегом, спецификацију, дизајн и синтезу умрежених управљачких система и нове архитектуре за управљање коришћењем технике slow computing.

Катедра за сигнале и системе