Навигација

ПОЗИВ ЗА ОБАВЉАЊЕ ЛЕТЊЕ ПРАКСЕ


НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ

објављује

ПОЗИВ ЗА ОБАВЉАЊЕ ЛЕТЊЕ ПРАКСЕ

студентима четврте и пете године академских студија у Републици Србији (у обиму од најмање 240, односно 300 ЕСПБ бодова)
и
држављанима Републике Србије који студирају у иностранству

       Народна банка Србије традиционално организује праксу како би студентима приближила рад централне банке као институције од чијег пословања зависи стабилност финансијског система и како би их упознала с разноврсним функцијама које обавља. Поред тога, студенти ће имати прилику да у пракси примене теоријска знања и стекну пословно искуство у области централног банкарства.

       На летњу праксу, која ће се обавити од 3. јула до 31. августа 2023. године, Народна банка Србије ће примити до 30 студената четврте и пете године академских студија који студирају на високошколским установама акредитованим од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета, а који ће завршетком студија остварити најмање 240, односно 300 ЕСПБ бодова, и то са следећих студијских програма или модула:

  • у основним организационим јединицама:
  • Економија и финансије; Економска анализа и политика; Финансије, банкарство и осигурање; Рачуноводство, ревизија и финансијско управљање; Пословна анализа и консалтинг; Пословно управљање; Примењена статистика и квантитативна анализа; Пословна информатика; Међународна економија и спољна трговина; Квантитативне финансије – IMQF, a основне студије завршене на економском, природно-математичком или електротехничком факултету; Квантитативна анализа (модул Економетрија или Статистика); Право; Софтверско инжењерство и информационе технологије; Инжењерство информационих система; Математика (модул Статистика, актуарска и финансијска математика, Информатика; Вероватноћа, статистика и финансијска математика; Примењена математика и Примењена математика – наука о подацима, Информационе технологије); студијски програми Факултета организационих наука – Информациони системи и технологије, Пројектни менаџмент, Технологије електронског пословања, Менаџмент и организација – финансијски менаџмент; Рачунарске науке; Студије наука безбедности; Машинско инжењерство (основне студије), Машинско инжењерство, модул Tермотехника (мастер студије);
  • у Филијали у Београду: Економија;
  • у Филијали у Нишу: Економија – модул Финансије, банкарство и осигурање. 

       На летњу праксу прима се и до пет студената – држављана Републике Србије који студирају у иностранству на претходно наведеним или сродним студијским програмима.

       Услови за пријављивање студената који студирају у Републици Србији су следећи:

  • просечна оцена остварена током студија најмање 8,00;
  • апсолвентски стаж не траје дуже од годину дана од дана уписа апсолвентског стажа;
  • држављанство Републике Србије.

       Уколико желите да стекнете практична стручна знања и искуство, а мотивисани сте да се кроз двомесечну праксу и осмочасовно радно време непосредно упознате с пословањем Народне банке Србије, потребно је да Дирекцији за људске ресурсе и организациона питања путем имејла letnja.praksa@nbs.rs или поштом, односно лично на адресу Београд, Краља Петра 12, с назнаком „За летњу праксу“, доставите следеће:

  • биографију и мотивационо писмо;
  • оригинално уверење, односно потврду високошколске установе с подацима о години студија и просечној оцени, односно успеху оствареном у току студија (за студенте из иностранства преведену на српски језик) – не старију од месец дана;
  • уверење о држављанству Републике Србије.

       Рок за пријављивање је 5. мај 2023. године, након чега ће бити организована селекција пријављених кандидата који испуњавају основне услове.

       У поступку избора студената који студирају на високошколским установама у Републици Србији спровешће се тестирање које обухвата проверу познавања основних информација о Народној банци Србије, њеном делокругу и пословању, знања енглеског језика и општег образовања и информисаности.

       О времену и месту тестирања студенти ће бити обавештени путем веб-сајта Народне банке Србије: www.nbs.rs.

       Поступак избора студената који студирају у иностранству извршиће се на основу биографије и успеха оствареног у току студија. Студенти који студирају у иностранству потребно је да су остварили најмање 80% од најбољег успеха на универзитету на ком студирају.

Неблаговремено поднете и непотпуне пријаве неће бити разматране.

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ

Дирекција за људске ресурсе и организациона питања

11000 Београд, Краља Петра 12

Телефони за контакт: 011/3028-776, 011/3028-771 или 011/3028-773

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2760/nbs-logo.png