Навигација

Плаћена пракса у Випу за најбоље академце

Пројекат „Буди Вип студент“ представља један од највећих програма подршке високом образовању у Србији путем кога компанија VIP mobile најбољим студентима завршних година студија пружа прилику да стекну прва радна искуства у великој међународној компанији.

Београд, 27. новембар 2013. године – Сви заинтересовани студенти завршних година факултета ИТ, техничке и бизнис оријентације у оквиру државних универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Новом Пазару, од данас могу да се пријаве за учешће на конкурсу „Буди Вип студент“ путем веб сајта www.jasamvip.rs и тако се кандидују за 20 Вип студената који ће два месеца провести на плаћеној пракси у Випу. Победницима конкурса ће, осим праксе, бити обезбеђена три едукативна семинара из области менаџмента и пословних вештина, као и бројне погодности и награде, попут нотебоок рачунара и смарт телефона најновије генерације из Випове понуде. Поред традиционалне подршке Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, од ове године међу партнерима програма је и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, што представља својеврсно признање дугогодишњим улагањима Випа у овај друштвено корисни пројекат.

„Летњу праксу у Випу доживела сам као прилику да стекнем драгоцено радно искуство и да се из прве руке уверим како функционише једна велика савремена компанија. Од првог дана рада у Випу колеге су ме прихватиле као пуноправног члана тима. Увек су били спремни да одговоре на свако моје питање, али и да ми дају слободу у обављању задатака, који су из дана у дан бивали све бројнији и сложенији више. Није ми тешко пало ни радно време од девет до пет, јер је сваки дан праксе био другачији и динамичан, а задаци које сам добијала од својих старијих колега захтевни и занимљиви“, изјавила је Ивана Глишић, Вип студенткиња генерације 2012/2013. са Економског факултета у Крагујевцу, која је након летње праксе у новембру добила посао у Випу. У претходних 6 година за пројекат се пријавило више од 800 студената из целе Србије, 116 најбољих освојило је титулу Вип студента, од којих је посао у Випу до сада добило 17 учесника.

Процес селекције кандидата ће се одвијати у три фазе, током којих ће студенти моћи да покажу интересовање за мобилне телекомуникације, своју креативност, таленат, мотивисаност и амбиције. Први круг селекције подразумева слање ЦВ-ја и одговора на три питања на енглеском језику. У други круг пролази 60 кандидата које очекују индивидуални интервјуи са представницима компаније, на основу којих ће бити одабрано 40 кандидата који пролазе у трећи, финални круг селекције. У овој, последњој рунди, студенте очекује дводневно надметање ван Београда у решавању комплексних задатака и студије случаја.

Конкурс „Буди Вип студент“ отворен је данас, а први круг селекције трајаће до 19. јануара 2014. године. Како би испунили услове за учешће на конкурсу, потребно је да студенти у тренутку пријављивања имају минималну просечну оцену 8, да добро говоре енглески језик, као и да се одлично сналазе на рачунару. Коначна листа од 20 Вип студената биће објављена крајем маја 2014. године. Програм “Буди Вип студент” подржавају државни универзитети и факултети са правом учешћа, веб портал „Најстудент“ и бројне студентске организације и удружења. За све информације о пројекту, начину пријављивања и начину селекције, посетите Интернет презентацију www.jasamvip.rs.

О Випу

У новембру 2006. Вип, члан Телеком Аустрија Групе, обезбедио је лиценцу за GSM 900/1800 и UMTS мреже. VIP mobile нуди пун портфолио мобилних услуга за припејд, постпејд и бизнис кориснике, а на домаће тржиште први је увео BlackBerry® из Vodafone-а. Вип је највећа гринфилд инвестиција у Србији до сада, са уложених 789.9 милиона евра. На крају септембра 2013. године, Вип је имао више од 1.9 милиона активних корисника и запошљавао више од 900 стручњака и менаџера. Вип је ексклузивни стратешки партнер Водафона у Србији. Више информација на www.vipmobile.rs.

О пројекту „Буди Вип студент“

У новембру 2007. године Вип је покренуо један од највећих дугорочних пројеката друштвене одговорности у области високог образовања под називом „Буди Вип студент”, који је посвећен развоју будућих стручњака у области телекомуникација у Србији. Програм званично подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарсво спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, универзитети и факултети у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу са правом учешћа, као и бројне студентске организације. Пројекат “Буди Вип студент” обезбеђује студентима јединствену синергију теоретског и практичног знања из области телекомуникација, омогућава им преношење експертизе коју VIP mobile поседује као чланица Телеком Аустриа Групе и истовремено креира високо квалификоване младе стручњаке који накнадно могу лако да се укључе у пословне процесе Випа. До сада се укупно пријавило више од 800 изванредних академаца из целе Србије, док је 116 најбољих освојило стипендију за наставак школовања и добило титулу Вип студента, од којих је њих 17 добило посао у Випу.

Контакт

Драгана Ротер, руководилац Корпоративних комуникација, VIP mobile д.о.о.
Телефон : +381 (0) 11 225 3010 Фаx: +381 (0) 11 225 3002 Е-пошта: d.roter@vipmobile.rs