Навигација

Конкурс за доделу стипендија за мастер студије за академску годину 2011/2012.

Научно истраживачки институт „РТ-РК“, за системе засноване на рачунарима расписује конкурс за доделу стипендија студентима мастер студија. Стипендија се исплаћује 12 месеци у висини од 10.000,00 динара месечно. Стипендистима ће се пружити шанса да у оквиру фирме раде на пројектима које ће употребити као основу за израду мастер рада. Након завршетка студирања стипендиста се обавезује да у наредних 12 месеци ради у фирми.

РТ-РК д.о.о. је једна од водећих компанија у региону у области информационих технологија. Основана је на Факултета Техничких Наука у Новом Саду пре пуних двадесет година. Данас обједињујући теорију и праксу, РТ-РК развија нове софтверске компоненте и успешно се пробија на интернационалном тржишту, где је захваљујући иновативним капацитетима и ефикасности потврђена и препозната као центар за софтвер потрошачке електронике (consumer electronics software), посебно у области нових интернет апликација интегрисаних у ТВ пријемнике, као што су: видео на захтев VUDU, Cinema, Netflix, потом интеграција Skype, Androida, Facebook, Twitter и низа других.

РТ-РК сарађује са водећим произвођачима интегрисаних кола и технологија за ТВ пријемнике попут: Zoran, Trident, MIPS, Cirrus Logic, Marvell, Kudelski, произвођачима потрошаке електронике као што су: Vestel, Loewe, Phillips, Sony, Samsung, Toshiba, Sanyo, JVC, Panasonic и низа других.

У јануару ове године РТ-РК је акредитована од стране Министарства за Науку и Технологију Републике Србије као развојно-истраживачки институт препознавањем иновативних и научно-истраживачких потенцијала компаније. Више информација о нама можете наћи на http://www.rt-rk.com.

Општи услови конкурса

  • Познавање програмских језика: C, C++, Java
  • Познавање рада на Linux оперативном систему
  • Сви кандидати за стипендије морају бити први пут уписани 2011/2012. на овај степен студија
  • Минималан просек на досадашњим студијама 8.00
  • Израда мастер рада ће бити везана за делатност фирме
  • Активна употреба енглеског језика у усменој и писменој комуникацији.

Поступак пријаве и избора стипендиста

  • Кандидат треба да попуни електронску пријаву на адреси http://www.rt-rk.com/konkurs најкасније до 20. oктобра 2011.
  • Након рангирања кандидата, кандидати који су ушли у ужи круг биће обавештени о термину у којем ће се одржати интервју.
  • Кандидати којима је одобрена сипендија ће бити обавештени о датуму потписивања уговора