Навигација

Одржана панел дискусија „Изазови у дигитализацији електроенергетског система

Одсек за енергетику организовао је, у оквиру научно-истраживачког пројекта из области енергетике „Setting Up green eNergy Research In SErbia’’, подржаног од стране EU HORIZON, панел дискусију „Изазови у дигитализацији електроенергетског система“. Учеснике панела је поздравио декан факултета, проф. др Дејан Гвоздић, а уводну реч дала је доценткиња Јелена Стојковић Терзић, која је представила главне доприносе европског научно-истраживачког пројекта SUNRISE. У оквиру панела је представљена новоформирана Лабораторија за интелигентне електроенергетске мреже и системе, настала као резултат пројекта.

На панелу су говорили стручњаци из различитих сегмената електроенергетског сектора, професор Manuel Barragan Villarejo, са Универзитета у Севиљи; Никола Савић, руководилац сектора за оперативно управљање преносним системом- АД ЕМС; Милан Ђорђевић, шеф службе за унапређење техничког система електрана- АД ЕПС; Божидар Ћирић, главни стучни сарадник за SCADA и процесне технике ОДС; Александар Марјановић, из компаније SIEMENS; Јован Дојић, Schneider Electric Hub и Иван Васиљевић, из компаније АBB Srbija.

У оквиру дискусије, учесници су истражили најновије трендове и изазове које доноси дигитализација у електроенергетском сектору, као и могућности сарадње између индустрије и Факултета као научноистраживачке установе.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2989/etffff.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2989/etfff.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2989/etff.jpg