Навигација

Зум кафица

ЗУМ КАФИЦА – 45 МИНУТА СА БОРКОМ ПЕТРОВИЋЕМ О НАСТАВНИЧКОЈ ПРОФЕСИЈИ

Да ли размишљате о каријери у настави? Да ли верујете у моћ образовања? Верујете ли да је професија наставника позив, један од начина да се мења свет, креира будућност ? Питате ли се шта је и како функционише ученичка заједница? Могуће је да нисте сигурни који су изазови ове професије? Шта је оно што заиста мотивише и доноси огромно  задовољство када се определите за наставничку професију као позив?

Ово су само нека питања на које ћете добити одговоре уколико нам се придружите у уторак 13. фебруара 2024. у 14 часова на новој Зум кафици.

У гостима нам је Борко Петровић, наставник енглеског језика, проглашен за „најбољег едукатора Србије” 2017. и за најбољег наставника на свету 2022. године. Борко за себе каже да је просветитељ, никада просветар. Ентузијаста, мотиватор, предузетник, "извођач образовних радова" у сваком смислу. Патриота који воли своје село, свог град и своју земљу толико да верује да ће квалитетно образовање које пружа својим ученицима и колегама широм Србије спасити свет.

Пријавите се путем линка https://forms.office.com/e/n1ciP8WjHA

„Зум кафица – 45 минута са … “ представља онлајн формат програма каријерног вођења и саветовања студената Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду

 

Зум кафица – 45 минута о мобилности током студија

Да ли те занима да да мобилност проведес у земљама ЕУ или земљама ван европског континента?

Уколико те интересује одговор на неко од следећих питања:

  1. Шта подразумева мобилност студената?
  2. Које прилике и програми постоје за привремено академско и професионално усавршавање у иностранству?
  3. Шта је предуслов за добијање стипендије?
  4. Које трошкове покрива стипендија?
  5. Кад је најбоље време да се почне са припремом за мобилност?
  6. Које грешке кандидати најчешће праве у пријавама и током саме мобилности?
  7. Шта је потребно урадити након повратка из иностранства?
  8. Бенефити одласка на привремене студије у иностранство - каква су искуства студената до сада?


Придружи нам се на Зум кафици коју организујемо у уторак, 20. фебруара у 11х, током које ће бити представљени и конкурси за мобилност тренутно отворени за студенте Универзитета у Београду. Обавезно посети mobion, сазнај више о актуелном конкурсу https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls 

Одговоре на ова и друга питања пружиће ти колеге Љубица и Никола из Сектора за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Београду.

Пријави се путем линка https://forms.office.com/e/NS74Nru7x6


"Зум кафица - 45 минута са..." представља онлајн формат програма каријерног вођења и саветовања младих, који смо развили у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду, у жељи да останемо доступни (и на даљину) својим старим и новим корисницима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2929/ZK-13.2.24.-1920x1080.png
  • /uploads/attachment/vest/2929/ZK-mobilnost-1920x1080.png