Навигација

Коначна ранг листа за упис на мастер академске студије Електротехника и рачунарство, за школску 2023/2024. годину у другом уписном року

СтудентскеУпис

Жалби на Прелиминарну ранг листу није било, тако да је Прелиминарна листа уједно и Коначна ранг листа у другом уписном року.

Kоначна ранг листа кандидата за упис – студијски програм Електротехника и рачунарство на српском језику

Кандидати на ранг листи могу се уписати у статусу самофинансирања.

Упис кандидата обавиће се у петак, 27. октобра од 11 до 13 часова у Студентском одсеку, шалтер 4.

Ако кандидати који су остварили право на упис, не изврше упис, губе право на исти. Уколико се у петак кандидати закључно са рангом 9 не упишу, биће накнадно објављен термин за прозивку, за попуну евентуално преосталих места.

За упис је потребно:

  • индекс (добија се на упису)
  • попуњен образац ШВ-20 (добија се при упису)
  • две фотографије формата 3,5 х 4,5 cm
  • оверена фотокопија дипломе или уверења о дипломирању – оригинал на увид
  • оверена фотокопија додатка дипломе или уверења о положеним испитима – оригинал на увид
  • изјава о овлашћењу за коришћење података студента (добија се при упису)
  • признаница о уплаћеној надокнади за Универзитет у висини од 100 динара (плаћају сви студенти)**
  • самофинансирајући студенти подносе и признаницу о уплаћеној надокнади за Универзитет у висини од 1.500 динара (страни студенти уплаћују 2.500 динара)**
  • попуњен План студија *
  • оверена фотокопија Извода из матичне књиге рођених (само за кандидате који нису држављани Републике Србије)
  • страни држављани су у обавези да приложе и потврду да су здравствено осигурани и потврду о знању српског језика

Кандидати који су основне студије завршили у иностранству, не рачунајући Републику Српску, приликом уписа морају приложити решење о признавању стране високошколске исправе за одговарајуће претходне нивое студија од стране Универзитета у Београду. Ако је поступак о признавању стране високошколске исправе од стране Универзитета у Београду у току, приликом уписа морају поднети доказ о томе. Решење о признавању морају доставити Студентском одсеку одмах по добијању од стране Универзитета, а до достављања Решења биће им задржан индекс.

Школарина за самофинансирајуће студенте износи 171.000,00 динара и може се платити у четири једнаке рате. Прва рата у износу од 42.750 динара уплаћује се приликом уписа. Уплата школарине се врши на жиро рачун Електротехничког факултета број 840-1438666-48, модел 97, позив на број 80200, сврха уплате: школарина - прва рата.

Школарина за студенте са допунским испитима биће обрачуната на основу броја ЕСПБ за допунске испите (2.100 динара по боду).

По обављеном упису студенти су у обавези да са новим индексом отворе студентски налог како би приступили сервисима. Обавезно је попунити електронски ШВ-20 образац.

*Студенти морају да пријаве предмете према правилима уписаног модула. По правилу, ако другачије није прописано, најмање 3 предмета обавезно су из А групе предмета уписаног модула. Преостала 2 предмета могу бити предмети А или Б групе уписаног модула, или предмети неког другог модула. Један предмет из групе Б може се заменити са два предмета из групе општеобразовних предмета. По пријави предмета сагласност за избор предмета даје Руководилац модула.

**Уплате се врше на жиро рачун Електротехничког факултета број 840-1438666-48, модел 97, са позивом на бр. 80200, сврха: “за Универзитет“.Уплата за Универзитет за самофинансирајуће студенте може се објединити и уплатити у износу од 1600 динара на једној уплатници (или 2.600 динара за стране студенте).