Навигација

Пријави се за јубиларне 15. ,,Београдске дане инжењера – EBEC Београд 2022''

Јубиларну, петнаесту годину заредом, Удружење студената технике Европе – BEST Београд организује пројекат ,,Београдски дани инжењера – EBEC Београд 2022”, који ће се одржати од 24. до 27. марта на Машинском факултету. Пројекат се састоји из два дела, такмичарског и едукативног. 

У оквиру такмичарског дела пројекта биће одржана локална рунда BЕST-овог европског инжењерског такмичења, а победници ће добити прилику да се такмиче у регионалној и финалној рунди. Такмичење EBEC Београд намењено је студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. Такмичење је тимског карактера и обухвата две категорије: студију случаја и од ове године по први пут - иновативни дизајн. 

Иновативни дизајн је категорија у којој се од тимова захтева да осмисле уређај, односно технологију којом се на најефикаснији начин може решити проблем на задату тему,  коју затим презентују пред стручним жиријем. У категорији Студија случаја, задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири. Најбољи тимови из обе категорије квалификују се за учешће на регионалној рунди такмичења ЕBEC Алпе–Балкан, која ће се одржати у Марибору. Победници ове рунде обезбеђују пласман у финалну рунду – ЕBEC Финал, која ће бити одржана у Загребу.

Поред локалне рунде ЕBEC такмичења, Београдски дани инжењера студентима нуде и разноврсне радионице за развијање личних вештина, интеракцију са представницима компанија, као и Сајам иновација.  На њему су до сада студенти имали прилику да виде формулу студентског тима Друмска стрела, симулатор летења, као и многе друге пројекте ЕТФ Роботицс-а, Лаб24 - Завода за физику, Х-Бридгес-а и многих других.

Београдски дани инжењера имају за циљ да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера, и испоље креативност и флексибилност – вештине које ће им користити у даљем раду.

Пријаве за учешће на “Београдским данима инжењера” су отворене до 13. марта на сајту https://ebec.best.rs/, где можете пронаћи и више информација о пројекту, као и на друштвеним мрежама @best_belgrade  (https://ebec.best.rs/prijava-2022/)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2519/Logo_-_transparentna_pozadina.png
  • /uploads/attachment/vest/2519/Copy_of_DSC_0377__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/2519/Objava_za_organizacije__1_.png