Навигација

Microsoft семинар машинског учења "PSI:ML"

Драги студенти,

Microsoft развојни центар у Србији позива све заинтересоване студенте да се пријаве на семинар машинског учења у Петници (PSI:ML). Пријаве су отворене до 1. марта на http://psiml.petlja.org/

Семинар машинског учења „PSI:ML“ (Petnica Summer Institute of Machine Learning) ће се ове године одржати по четврти пут пут од 22. до 31. јула у Петници, а намењен је пре свега студентима завршних година основних, као и студентима  постдипломских студија техничког и математичког усмерења. Предавачи су експерти у области машинског учења, са екстензивним искуством у индустрији и академији.

Током семинара, учесници ће имати прилике да се, кроз интензивна целодневна предавања и радионице упознају са основама машинског учења и да унапреде своје знање кроз теоријиски и практични рад. Други део семинара подразумева рад на групним или индивидуалним пројектима на предложену или самоиницијативно одабрани тему. Током пројеката, сваком од учесника ће бити додељен ментор који је стручњак у конкретној области.

Сви детаљи о процесу пријављивања доступни су на http://psiml.petnica.rs/apply.php.

Међународни семинар машинског учења „PSI:ML“, први пут је одржан 2015. године. Осмишљен је од стране неколицине инжењера запослених у Microsoft развојном центру у Србији, који су дуги низ година били сарадници у Петници, а експерти су у овој области. Семинар је до сада окупио око 70 учесника, а неки од пројекта рађених на семинару су прерасли у награђиване научне радове.

Све детаље у вези самог семинара заинтересовани студенти могу пронаћи на psiml.petnica.rs.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1932/banner2017.png