Навигација

Ћаскање - Женске приче о ИТ-у

Студентске

Развојни центар компаније Microsoft у Србији са великим задовољством позива све заинтересоване студенткиње да се пријаве на догађај „Женске приче о ИТ-у“, који се традиционално организује пету годину за редом, поводом међународног Дана жена у ИЦТ-у.

 

Догађај „Женске приче о ИТ-у“ одржаће се у петак, 9. марта 2018. године од 10:00 до 18:00, у Развојном центру Microsoft-a у Србији. Током целодневног програма студенткиње ће имати прилику да кроз интерактивне радионице сазнају више о могућностима које нуди каријера у ИТ сфери, о улози жена у ИТ-у, добити одговор на питање шта је потребно да се пријаве за праксу или посао у једној интернационалној корпорацији, као и да сазнају више о пројектима Развојног центра Microsoft у Србији.

 

Пријаве су отворене до 25. фебруара 2018, на caskanje.mdcs.rs

Број места је ограничен.

 

Дан жена у ИЦТ-у је међународна иницијатива покренута са идејом да се на глобалном нивоу створи окружење које ће охрабривати и оснаживати девојке и младе жене да размотре и започну каријеру у све већој и значајнијој области информационо-комуникационих технологија. Један од начина на који компанија Microsoft у Србији, у организацији свог Развојног центра у Београду, жели да обележи ову битну иницијативу је и организовање догађаја попут Женских прича о ИТ-у.

 

Суштина овог догађаја је да студенткињама техничких, рачунарских и природно-математичких факултета у Србији пружи могућност да се упознају са атмосфером и неким аспектима рада у једној од највећих светских ИТ компанија, као и да сазнају све што их занима о процесу праксе и запослења, кроз директан контакт са колегиницама и колегама из Развојног центра компаније Microsoft у Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/1936/image005.png