Навигација

Велики успех наших студената на такмичењу "RoboMac"

Екипа коју су чинили наши студенти треће године Софтверског инжењерства, Емил Маид и Урош Тешић, освојила је прво место на регионалном такмичењу "RoboMac 2016", у организацији IEEE Скопље и Факултета електротехнике и информационих технологија (ФЕЕИТ), које се у периоду од 7. до 13. марта 2016. године одржавало у Скопљу у Македонији. Наша екипа била је најбоља на Балкану у једној од шест категорија - "Вештачка интелигенција".

До финала у истој овој категорији, изборила се екипа са Одсека за рачунарску технику и информатику, у саставу - Владимир Сладојевић и Лазар Стојковић, студенти друге године основних академских студија. У категорији "Сумо" победио је Милош Вујадиновић, такође наш студент друге године, са Одсека за електронику. Ово је велики успех наших такмичара у конкуренцији студената из региона.

Надамо се да ће успех Емила, Уроша, Милоша, Владимира и Лазара на овом такмичењу бити подстрек и другим студентима Електротехничког факултета у Београду да учествују на такмичењима и да освајају награде.

Честитамо нашим такмичарима на овом успеху!

 

RoboMac2016

 

RoboMac2016