Навигација

ПЕТИ НОРДЕУС ХАКАТОН

Компанија Нордеус, пету годину за редом организује такмичење у развоју видео игара - Нордеус Хакатон, највећи game jam у овом делу Европе. Ове године ће се одржати 12. децембра 2015. у просторијама компаније у Београду.

Нордеус Хакатон се временом, баш као и сама компанија, развио у један од најпрепознатљивијих брендова индустрије игара у региону и у петој години одржавања наставља да поставља нове стандарде. Иако је иницијално осмишљен као такмичење намењено програмерима игара свих нивоа знања, ове године на пријаву позива првенствено професионалце како из индие тако и из постојећих познатих регионалних и светских студија.

Креативност, тимски дух, сналажљивост и знање поново ће бити пресудни у проналажењу победника Нордеус Хакатона 5 у низу категорија за које су припремљене најбоље и највредније награде до сада.

“Нордеус Хакатон добрим делом представља оно на чему је наш успех изграђен. Тимски рад, вештине и страст су само неки од потребних квалитета да би се развиле најбоље игре. Константно смо у потрази за талентима, најбољима у сваком сегменту развоја игара. Организовањем овог узбудљивог такмичења дајемо им прилику да се изразе на најбољи могући начин, док истовремено подржавамо регионалну гаминг индустрију и њен развој”, изјавио је директор Нордеуса Бранко Милутиновић.

Пријаве за Нордеус Хакатон 5 су отворене и сви заинтересовани могу се пријавити искључиво путем службеног сајта такмичења на http://www.nordeushackathon.com. Пријаве су отворене како за тимове, тако и за индивидуалне такмичаре. Након пријаве такмичари пролазе кроз процес селекције од стране стручног тима Нордеуса (представника ХР-а, девелопера и артиста) како би били одабрани најбољи такмичари! Рок за пријаве је 23. новембар 2015.

Одабраним тимовима који долазе ван Србије Нордеус покрива све трошкове пута и смештаја у Београду. Такође, за све тимове обезбеђује и потребну опрему и софтвер током такмичења на самој локацији.

Проналажење талената из индустрије игара као и сваке године до сада је примарни циљ Нордеус Хакатона 5. Један од њих, прошлогодишњи победник, Андреј Јагар из БиХ изјавио је: “Нордеус Хакатон је био феноменалан! За мене лично то је био апсолутни тест нашег тима и стварно смо дали све од себе! Организација је била беспрекорна, такмичарски дух на професионалном нивоу а опет сасвим опуштен. Вратили смо се у свој родни град инспирисани тако да смо одмах започели рад на новом великом гејминг пројекту.”

Додатак:

Медиа кит са фотографијама прошлогодишњег Хакатона можете преузети са: www.nordeushackathon.com