Навигација

Андроид такмичење "Искористи паметно енергију"

Компанија Schneider Electric у сарадњи са Електротехничким факултетом у Београду и Катедром за рачунарску технику и информатику, организује такмичење у програмирању апликација за Андроид оперативни систем, које има за циљ осмишљавање креативних иновација на тему енергетске ефикасности. Такмичење је отворено за све студенте основних академских и мастер академских студија у Србији.

Тема апликације обухвата било који сегмент енергетске ефикасности - енергетска ефикасност у домаћинству, енергетска ефикасност у пословном окружењу, апликација која подиже свест о енергетској ефикасности, итд.

Прва фаза такмичења обухвата пријављивање тимова, а студенти своје пријаве могу доставити до 10. октобра 2014. године. Друга фаза такмичења обухвата имплементацију предложеног решења, а крај такмичења и проглашење најбољих апликација предвиђено је за средину децембра 2014. године.

У основи стратегије Schneider Electric-а, када је у питању енергетска ефикасност, налази се једноставна али моћна идеја: употребљавати (природне) ресурсе на ефикаснији начин, чиме се поред позитивног утицаја на пословање ограничава и штетан утицај на животну средину.

Будући да су Андроид апликације постале део свакодневног живота, Schneider Electric желео је да пружи шансу да студенти стекну велико искуство, истакну своје креативне способности, да науче да имплементирају апликације у новим алатима, али и да истраже једну нову област и својим продуктом подигну свест код људи о правилном искоришћењу енергије.

Све информације о пријави, правилима и наградама можете погледати на следећем линку: https://rti.etf.rs/takmicenje/

О компанији:

Као интернационална компанија специјализована у области управљања енергијом у преко 100 земаља света, Schneider Electric нуди интегрисана решења у областима енергетике и инфраструктуре, индустријских процеса, аутоматизације у објектима, дата центрима, као и у сектору становања и грађевинарства. Компанија броји преко 130 000 запослених који помажу појединцима и организацијама да искористе своје потенцијале на прави начин.

Контакт за медије: Chapter4 Communications Consulting, Невена Спасић 065-3447196, n.spasic@chapter4.at