Навигација

BEST Design Week 2014 - Дизајн је свуда

Семинар дизајна и брендирања

“BEST Design Week”  је семинар дизајна и брендирања који се ове године четврти пут за редом одржава у Београду од 25. до 31. маја, у организацији Удружења студената технике Европе– BEST Beograd у сарадњи са SAE Институтом у Београду http://belgrade.sae.edu . Студенти свих техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду ће имати прилику да учествују у радионицама и предавањима  еминентних предавача из области брендирања, графичког и web дизајна.

Циљ пројекта је да студенти савладају и усаврше  принципе дизајна кроз рад у софтверским програмима и тако дођу до финалног дизајнерског производа. Семинар  ће се одржати у просторијама SAE Института у Београду, улица Чика Љубина 8,  где ће студенти имати прилику да раде на најсавременијој опреми, а програм ће се састојати из три категорије такмичења за које ће се студенти пријављивати на основу свог досадашњег искуства и знања: Design Basic, Design Advanced i User Experience Design.

Design Basic - намењен је студентима који се до сада нису сусретали са wеб дизајном, а желе да науче основе дизајна кроз рад у програмима Adobe Photoshop i Adobe Illustrator.

Design Advanced-  намењен је студентима Архитектонског факултета који већ имају основно знање из области дизајна и брендирања. Ова радионица је призната од стране Архитектонског факултета  и омогућава студентима добијање 2 или 3 ЕСПБ бода у зависности од године студија ( Европски систем преноса и акумулације бодова).

User Experience Design - представља релативно нову грану IT индустрије оријентисану на креирање брзих корисничких апликација и има за циљ да омогући везу између софтвера и човека, тако да софтвер буде што погоднији и разумљивији за рад. За учешће у овој категорији такмичења пријављиваће се студенти који поседују основно знање програмирања и рада у програмима Adobe Photoshop и Adobe IllustratorРадионицу је подржала компанија Devana Technologies.

Организацијом овог пројекта Удружење студената технике Европе BEST има за циљ да обогати знање студената у областима информационих технологија које се сматрају битним за рад и напредовање након студија. Кроз пројекат BEST Design Week студенти  могу  да се усавршавају у областима које на својим факултетима нису у могућности да науче.  По завршетку семинара, учесници добијају сертификат потписан од стране организатора и предавача.

Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Пријаве су отворене до 20. маја.

За све додатне информације о начину пријава и семинару погледајте сајт: best.rs/bdw или сајт Удружења www.best.rs.