Навигација

Стручна пракса: Планирање и организација пројекта у инжењерској пракси

Студентима Одсека за телекомуникације и информационе технологије (смерови СИ, АВТ, РК, МТТ) нуди се могућност да одраде стручну праксу у трајању од 80 радних сати током априла, маја и јуна 2014. у просторијама ЕТФ-а.

Циљ праксе је да се студентима пружи прилика да раде на изради стварног пројекта из инжењерске праксе, да прођу кроз све фазе планирања и организације  пројекта и усвоје основне принципе за решавање проблема који током реализације могу да настану. Рад ће бити усмерен и на развој “soft skills”-а: комуникација, рад у групи, развој критичког става и презентација решења. На курсу се примењују савремене наставне методе активног учења заснованог на решавању стварних проблема из праксе и на пројектном раду.

По завршетку праксе, очекује се да су студенти оспособљени да:

  • развију, оцене и побољшају план пројекта,
  • раде на планирању и организацији  пројекта у групи, комуницирају и презентују решења,
  • структуирано и креативно решавају проблеме настале током рада на пројекту.

Предавач:

Марија Божић, дипл. инж., PMP, је завршила ЕТФ у Београду и има богато међународно искуство у вођењу пројеката у области телекомуникација, за телеком операторе као и за клијенте из приватног и владиног сектора, укључујући фиксне и мобилне телекомуникације на националном нивоу, бежичне системе и BSS/OSS системе. Водила је пројекте у Србији и иностранству (Чиле, Шпанија, Блиски Исток, Африка).

О пракси:

Ова пракса је организована као део пројекта у области унапређења инжењерског образовања на Аутономном Универзитету Барселоне, Шпанија.

Трајање праксе:  80 сати у року од неколико недеља (у зависности од осталих обавеза студената који се пријаве)

Место одржавања:  ЕТФ

Предложени термин за одржавање праксе: пролеће 2014.

Коначан термин ће бити одређен у договору са кандидатима који се пријаве. Молимо заинтересоване да се пријаве што пре да бисмо формирали групу.

Број полазника у овом семестру je ограничен.

Првенство имају студенти 4. године основних студија.

Пријаве послати доц. Драгани Шумарац Павловић, dsumarac@etf.rs или доц. Јелени Ћертић, certic@etf.rs

За све додатне информације контактирати Марију Божић на тел: 064 650 28 77 или e-mail: bozic.maya@gmail.com.