Навигација

JobFair 13 – Креирај своју будућност!

Сајам послова за студенте и дипломце техничко – технолошких факултета „ЈobFair 13 – Креирај своју будућност!“ одржаће се 4. и 5. новембра 2013. године у Згради техничких факултета у Београду, Булевар краља Александра 73. Девети пут заредом студенти волонтери радиће на остварењу заједничке визије – смањењу незапослености међу младима, обезбеђивању квалитетног кадра послодавцима и успостављању боље комуникације у троуглу „студенти-компаније-универзитети“.

ЈоbFair је сајам националног карактера намењен младим инжењерима из целе земље. Велики део посетилаца Сајма чине управо студенти и дипломци из других универзитетских центара. Током трајања промоција, организациони тим ЈобФаир-а посетиће Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Нови Пазар и Косовску Митровицу и у тим градовима организовати презентације и свим заинтересованим студентима представити пројекат и дати све потребне информације о Сајму.

Као и претходних година, студенти ће имати прилику да CV остављен током трајања Сајма допуњују новим информацијама током целе наредне године. На тај начин и компаније ће у сваком тренутку имати приступ актуелним подацима о кандидатима и имати континуирани увид у њихове активности, лични и професионални развој.

Сајам ће и ове године обухватити богат едукативни програм у виду предавања, тренинга, трибина и презентација које ће држати реномирани стручњаци из области образовања, запошљавања и екологије. На овај начин млади људи ће имати прилику да сазнају више о актуелностима у струци и унапреде знања и вештине које ће им помоћи да се ефикасније представе послодавцима.

Због све веће важности заштите животне средине и очувања ресурса, ЈобФаир ће обухватити садржаје који за циљ имају да скрену пажњу на еколошке проблеме који постоје на нашим просторима, а ентеријер где ће се Сајам одржати биће прилагођен теми и прожет еколошким мотивима и идејама. Зелени покровитељи имаће задатак да представе свој начин очувања животне средине и послуже као пример не само другим компанијама, него и студентима и дипломцима који ће у будућности радити за исте.

Успех пројекта показују и статистике. Прошле године Сајам је посетило преко 5000 младих људи, а послове и праксе је понудило више од 40 компанија. Догађај је пропраћен од стране око 100 медија.

Значај овог пројекта препознали су Универзитет у Београду, Канцеларија за младе Градске управе града Београда и Српска асоцијација менаџера.