Навигација

"Буди Vip Студент"

Vip отвара врата петој генерацији студената

20 нових стипендија за академце у оквиру пројекта „Буди Vip Студент“

Пројекат  је подржан од стране Управе за Дигиталну агенду при Министарству културе, информисања и информационог друштва, универзитета и факултета са правом учешћа, као и бројних студентских организација.

Београд, 29. новембар 2011. – Конкурс за пету генерацију стипендиста компаније Vip мобиле у оквиру пројекта „Буди Vip студент” отворен је данас и трајаће до 3. јануара 2012. године. Пројекат „Буди Vip студент“ омогућава талентованим младим људима да стекну искуство у области телекомуникација. Најбољих 20 студената завршних година студија и ове године очекују вредне награде: плаћена двомесечна летња пракса у Vipу, notebook рачунар и смарт телефон из Vip-ове понуде са припрејд SIM картицом и 15.000 динара кредита, као и два едукативна soft-skils семинара у оквиру Vip клуба, предавање стручњака Телеком Аустриа Групе у оквиру ТАГ клуба, уз менторство менаџера Vipа током праксе и мастер студија.

„Компанија Vip mobile посвећена је развоју младих стручњака у области телекомуникација,  а пројекат „Буди Vip студент“ пружа јединствену синергију теоретског и практичног знања. У протекле четири године, Vip стипендијама награђено је 77 студената, од којих је њих 12 запослено у Vip-у и добило прилику да стечена знања и стручност у области телекомуникација даље развија у раду са врхунским стручњацима“, изјавио је Tanasis Kacirumpas, председник Управног одбора Vip mobile.

Право учешћа на конкурсу имају редовни студенти завршних година основних студија одабраних државних факултета ИТ и бизнис оријентације Универзитета у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу. Од кандидата се очекује минимална просечна оцена 8 на студијама у току пријављивања, одлично знање енглеског језика и познавање рада на рачунару, као и упис мастер студија у академској 2012/2013 години.

Процес селекције организован је кроз три елиминационе фазе. У првој фази кандидати су у обавези да пошаљу CV и одговоре на три постављена питања на енглеском језику. У други круг пролази 60 студената са којима ће бити обављени индивидуални интервјуи, након чега се прави селекција 40 кандидата који пролазе у трећи, финални круг. У финалном кругу селекције кандидата 40 кандидата надметаће се кроз креативне радионице и интерактивне игре за 20 Vipових стипендија. Након завршног викенда, стручни жири ће крајем марта 2012. године одабрати нових 20 Vip стипендиста.

Све информације о пројекту и формуларе за пријављивање заинтересовани студенти могу да преузму на сајту vwww.jasamvip.rs

Додатно:

О Vipу

Од 1. децембра 2006. Vip, члан Телеком Аустрија Групе, обезбедио је лиценцу за GSM 900/1800 и УМТС мреже. Vip мобиле нуди пун портфолио мобилних услуга за припејд, постпејд и бизнис кориснике, а на домаће тржиште први је увео BlackBerry® из Водафона. Vip је највећа гринфилд инвестиција у Србији до сада, са уложених 676 милиона евра. На крају септембра 2011. године, Vip је имао више од 1.5 милиона активних корисника и запошљавао више од 800 стручњака и менаџера. Vip је ексклузивни стратешки партнер Водафона у Србији. Више информација на: www.vipmobile.rs

О пројекту „Буди Vip студент“

У новембру 2007. године Vip је покренуо један од највећих дугорочних пројеката друштвене одговорности у области високог образовања под називом “Буди Vip студент”, који је посвећен развоју будућих стручњака у области телекомуникација у Србији. Програм званично подржавају Управа за Дигиталну агенду при Министарству културе, информисања и информационог друштва, универзитети и факултети у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу са правом учешћа, као и бројне студентске организације. Пројекат “Буди Vip студент” обезбеђује студентима јединствену синергију теоретског и практичног знања из области телекомуникација, омогућава им преношење експертизе коју Vip мобиле поседује као чланица Телеком Аустриа Групе и истовремено креира високо квалификоване младе стручњаке који накнадно могу лако да се укључе у пословне процесе Vip-а. До сада се укупно пријавило више од 700 изванредних академаца из целе Србије, док је 77 најбољих освојило стипендију за наставак школовања и добило титулу Vip студента, од којих је њих 12 данас запослено у Vip-у.

Контакт:

Драгана Ротер Црквењаков
Руководилац Корпоративних комуникација
Vip mobile д.о.о.
Телефон : +381 (0) 11 225 3010
Фаx: +381 (0) 11 225 3002
Е-пошта: d.roter@vipmobile.rs