Навигација

Промоција истраживања и иновација у функцији конкурентности

Поштовани,
Имамо задовољство да Вас позовемо да узмете активно учешће у дводневном међународном скупу, под називом

ПРОМОЦИЈА ИСТРАЖИВАЊА И ИНОВАЦИЈА У ФУНКЦИЈИ КОНКУРЕНТНОСТИ

19-20 октобар 2011, Привредна комора Србије, Ресавска 13-15, Београд

који у партнерству организују Универзитет у Београду, Машински факултет Универзитета у Крагујевцу, и Привредна коморе Србије, у оквиру пројеката I3E, WBC-VMnet и EEN, са циљем да се ојача сарадња између науке и привреде, посебно у области истраживања и иновација.

У оквиру преподневних радионица, након представљања истраживачке агенде, водича за иновације и модела сарадње универзитет-предузећа, следе презентације искустава и достигнућа у региону у овим областима, примера најбоље праксе домаћих предузећа, расположивих извора финансирања , као и примењених модела трансфера технологија и знања код нас и у свету.

Поподневни део је планиран за „брокерске“ активности где ће након кратких презентација предузећа, истраживачких тимова и пројектних идеја организованих у оквиру три паралелне сесије, са фокусом на FP7 и CIP, уследити индивидуални састанци учесника. Циљ је да се кроз промоцију и мобилизацију истраживачких ресурса у региону, покрену иновације у домаћим предузећима и њихово веће укључење у међунардне пројекте.

Осим учешћа представника ресорних Министарстава, партнерских институција I3E, WBC-VMnet и EEN пројеката, у активности скупа су укључени еминентни страни и домаћи стручњаци из области истраживања, иновација и бизниса.

Очекује се учешће страних и домаћих предузећа, истраживачких тимова, институција за подршку малим и средњим предузећима, привредних комора и развојних агенција у региону, као и представника фондова за финансирање развоја, истраживања и иновација.

У циљу што боље организације скупа (Агенда дата у прилогу), посебно поподневних „брокерских“ активности молимо Вас да Ваше учешће пријавите најкасније до 7. октобра попуњавањем Регистрационог формулара, датог у прилогу, и на тај начин омогућите представљање ваших истраживања, производа, услуга и пројектних идеја, потенцијалним партнерима.

Контакт подаци: Игор Станковић, igor@ipb.ac.rs, +381(0)11-3713-124