Навигација

Open IT – Облак бројних могућности

Београд - У периоду од 24. до 28. октобра 2011. године, на Факултету организационих наука, одржаће се бесплатан петодневни семинар под називом „Open IT”, за све заинтересоване студенте, у организацији међународне студенске организације AIESEC. Кроз интераткивна предавања свим учесницима ће бити пружена могућност да сазнају несто више о тренутно најактуелнијој интернет технологији, Cloud Computing-у. На семинару ће бити речи и о електронском пословању, развоју софтвера и другим актуелним темама из области информационих технологија.

Пројекат „Open IT” се реализује пету годину за редом и из године у годину се повећава број студената, учесника семинара, као и компанија које су заинтересоване да постану партнери пројекта и да подрже младе у развоју како на личном, тако и на професионалном плану. Осим предавања и радионица, пројекат укључује и Company day који се одржава четвртог дана семинара, такође на Факултету организационих наука где свака компанија добија прилику да ступи у контакт са студентима и боље их упозна са својим радом. Пројекат „Open IT” пружа јединствену прилику младим људима да остваре своје амбиције јер отвара и могућност одласка на праксу преко AIESEC-а. Сви учесници семинара могу да се пријаве за неку од бројних пракси у иностранству које AIESEC нуди и да раде на развоју сопствених потенцијала у области за коју се школују. Искористите ову јединствену прилику, пријавите се за учешће на семинару и сазнајте све о „рачунарству у облаку”. Ова савремена технологија која користи интернет као платформу, заправо представља могућност изнајмљивања виртуалног сервера на коме се чувају велике количине података и са кога се могу покретати најразличитије апликације. Користе је стручњаци и компаније, али и обични корисници јер као што је рекао Marc Benioff, председник компаније Salesforce за Cloud Computing технологију: „Облак служи предузећима свих величина...Облак је за свакога. То је демократија.”

Овогодишњи сарадници пројекта су водеће комапније из земље: Сага, B-outsourcing, Huge media, Esteh, PS Tech, MD & Profi, HTTPOOL, Yutro.com и Телеком Србија, као генерални покровитељ програма. Пројекат је подржан и од стране Министарства културе, информисања и информационог друства.

О AIESEC-у

AIESEC је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале. Присуством на преко 2.100 универзитета у 110 земаља са преко 60.000 чланова, AIESEC је препознат од стране Уједињених Нација као највећа студентска организација на свету.

Све информације о семинару и пријави учесника можете сазнати на нашој интернет страници www.aiesec.org.rs/open-it/.

Промоција семинара на ЕТФ-у

Промоција семинара „Open IT”, студентске организације AIESEC, на Електротехничком факултету је планирана у следећим терминима:

  • среда, 19.10.2011. од 14h до 18h
  • четвртак, 20.10.2011 од 10h до 14h