Навигација

Studenti iz Srbije na praksi u Microsoftu

Beograd, 4. maj 2007. – Dvoje studenata iz Srbije dobilo je jedinstvenu priliku da tokom letnjih meseci poseti Microsoftov razvojni centar i sedište korporacije u Redmondu, SAD. Danica Porobić, student Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, i Miloš Stojanović, student Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, uspeli su da se istaknu u oštroj konkurenciji studenata iz cele Evrope, Bliskog istoka i Afrike i da osvoje učešće u programu letnje prakse u Microsoftu.

"Ovo je odlična prilika da primenimo znanja koja smo stekli u dosadašnjem školovanju, kao i da se upoznamo iz prve ruke sa radom u jednoj od najvećih svetskih kompanija kada je oblast razvoja softvera u pitanju" kaže zadovoljno Miloš, student treće godine Odseka za softversko inženjerstvo na ETF-u.

"Izuzetno sam zadovoljna što će jedan od naših najboljih studenata imati priliku da se na licu mesta upozna sa procesom razvoja najmodernijih softverskih tehnologija, pa i da u njemu učestvuje. Smatram da ova inicijativa Microsofta predstavlja veliki podsticaj svim uspešnim studentima i daje im mogućnost da u potpunosti ostvare svoj potencijal" kaže Jelica Protić, prodekan za nastavu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Danica i Miloš su ispunili veoma stroge kriterijume, i posle serije intervjua su uspeli da se kvalifikuju među 30 najboljih studenata iz EMEA regiona koji će ovo leto provesti u kampusu u Redmondu. Tokom 12 nedelja oni će raditi na poslovima kreiranja internih alata za testiranja softvera (pozicija Software Design Engineers in Test), a najuspešnijim polaznicima ovog programa Microsoft će ponuditi i stalne pozicije u svom razvojnom timu.