Навигација

Projekat "F_email"

Kompanija Cisco Systems u Srbiji u saradnji sa Cisco Networking akademijom Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i IEEE Studentskim ogrankom Beograd, razvila je "F_email" projekat namenjen trenutno nezaposlenim ženama u Srbiji.

Osnovni cilj "F_email" projekta je edukacija mladih žena u domenu informacionih tehnologija, kao i podsticanje njihovog preduzetničkog duha. Program je besplatan i obuhvata sledeća tri dela:

  • IT trening u obliku četvorosemestralnog CCNA (Cisco Certified Network Associate) kursa, kroz koji će polaznice biti u prilici da steknu teorijsko i praktično znanje potrebno za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, kao i potrebna znanja u naprednijim tehnologijama kao što su Security, Wireless, VoIP itd. Uz mogućnost sticanja svetski priznatih CCNA sertifikata, učesnice programa će se direktno uključiti u svet IT stručnjaka i povećati svoje mogućnosti zapošljavanja kako u Srbiji, tako i u celom svetu.
  • Soft skills trening podrazumeva razvijanje ličnih veština koje su bitne za svaku profesiju. Na ovom treningu pružićemo polaznicama razne alate da bi bile uspešne u pravljenju biografije, traženju posla, intervjuima za posao, kao i da budu samopouzdane i sigurne u sebe.
    Po završetku ovog treninga polaznice će imati plan za blisku budućnost: koje korake preuzeti da se pronađe posao, kako koristiti CISCO CCNA i koje su glavni ciljevi na tržištu radne snage. Fokus će biti na sledećim veštinama:ž
    • Identifikovanje ličnih veština, prednosti, razvoj sopstvene evaluacije
    • Lična prezentacija, pisanje biografije
    • Pisanje strategije zapošljavanja, traženje posla
    • Komunikacija, rešavanje problema, stvaranje tima, građenje poverenja
  • Enterprise trening koji bi razmotrio poslovne planove učesnica programa, mogućnost organizovanja intervjua za posao u IT firmama itd.

Priliku da pohađaju ovaj program će na poklon dobiti 16 nezaposlenih žena, u koje ubrajamo kako devojke na početku svoje karijere, tako i žene koje žele da promene orjentaciju svoje karijere. Od polaznica se ne očekuje prethodno iskustvo u radu u oblasti informacionih tehnologija. Prednost je završena viša ili visoka škola, a obavezno je znanje engleskog jezika i osnove rada na računaru.

Kursevi će se održavati na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 08.maja do 28. decembra 2007, utorkom i petkom od 8 h do 12h, opciono i sredom u istom terminu. Letnja pauza je planirana od 13.jula do 21. avgusta 2007.

Prijavljivanje za učešće u programu će biti od 16. do 25. aprila 2007 na web strani www.cisco.com/yu