Навигација

Studenski portal

Već više od nekoliko meseci, pozdravna poruka studentima koji dolaze u računski centar je zamenjena savremenim portalom, a sve u cilju povećanja informisanosti studenata. Portal se otvara pri svakom logovanju studenta na polaris studentski servis i prikazu je obaveštenja o aktivnostima u računskom centru, usluge koje računski centar nudi i vesti i obaveštenja sa fakulteta.

http://rc.etf.bg.ac.rs/portal

Sa tehničke strane gledano, portal je HTML prezentacija namenjena informativnom sadržaju, dopadljivog dizajna i optimizovana za prikaz na računarima u prostorijama računskog centra. Sa leve strane sadrži panel sa obaveštenjima o aktivnostima u računskom centru, a sa desne strane RSS koji se čita sa fakulteta i direktno prosedjuje vesti. Središnji deo sadrži informacije o uslugama koje računski centar nudi studentima. Iza portala nalazi se administratorki panel, namenjen uredjivanju informativnog sadržaja.

Studenti koji se uloguju na polaris fakultetski servis pored prikazanih informacija na portalu dobijaju i prikaz stanja svog korisničkog naloga.