Навигација

ETF i EU

ETF je ušao u bazu podataka koja će biti dostupna svim organizacijama u EU koje imaju kompatibilne razvojno-istraživačke prioritete i tragaju za partnerima u projektima iz oblasti tehnologija informacionog društva (IST thematic priority). Predstavnici ETF ce za pocetak ici na jednodnevnu radionicu mentorsku radionicu koja će biti organizovana 22. februara 2006. godine u Beogradu.

U toku je izrada same baze kojoj će se pristupati preko sajta projekta IS2WeB (www.is2web.org). Zahvaljujući tome, ETF ce biti u mogućnosti da dobije konkretnu podršku i relevantne informacije o prilikama za učestvovanje u istraživačkim programima Evropske unije.

Tema radionice biće upoznavanje sa programom Evropske unije za oblast IST – Tehnologije informacionog društva. 20. decembra je objavljeno otvaranje Šestog poziva za podnošenje projekata u okviru Šestog okvirnog programa EU (FP6), a to je važna prilika za naše istraživačke organizacije,

Radionicu će voditi predavači iz Grčke i Austrije koji imaju bogato iskustvo uspešnog učestvovanja i koordiniranja projekata u oblasti tehnologija informacionog društva (IST) finansiranih od strane Evropske unije. Radni jezik radionice biće engleski, a kompletne troškove učestvovanja ETF pokriće Beogradska otvorena škola.

Tokom mentorske radionice, predstavnici odabranih organizacija imaće prilike da dobiju niz veoma konkretnih informacija o Šestom pozivu i strateškim ciljevima za zemlje Zapadnog Balkana, kao i o pravilima i procedurama kojih se treba pridržavati pri podnošenju projekata, o izvorima dodatnih informacija i primerima dobre prakse. Osnovni cilj mentorske radionice je da zainteresovanim organizacijama pomogne da se bolje pripreme za Šesti poziv i da se aktivno uključe u istraživanja tehnologija informacionog društva koja finansira Evropska unija.