Навигација

Osnovan IEEE Education Society Chapter za Srbiju i Crnu Goru

Beograd, 30.11.2005.

Osnovan IEEE Education Society Chapter za Srbiju i Crnu Goru

 

U prostorijama Računskog centra ETF-a, 28.11.2005. održan je osnivački sastanak novog Chapter-a IEEE Sekcije Srbije i Crne Gore – Education Society Chapter-a. Osnivači Chapter-a su 12 članova IEEE Education Society-a SCG. Sastanku je prisustvovalo i dvadesetak odabranih gostiju na čelu sa pomoćnikom Ministra za nauku i zaštitu životne sredine Srbije – g.-dinom Ivanom Videnovićem, Vice Chair-ima (efektivno Chair-om) IEEE SCG prof. Katićem, Fellows IEEE SCG prof. Milutinovićem i prof. Kolundžijom i Chair-ima sedam IEEE SCG Chapter-a. Sastanku su prisustvovali i Dekan ETF-a, prof. Kovačević, prodekan za nastavu, prof. Protić i student-prodekan, Ana Janković.

Svoja video-obraćanja skupu poslali su g.-din Daniel Litynski, President IEEE Education Society-a i g.-din Rob Reilly, Chair IEEE Education Society Chapters Committee. Svoje želje za uspešan rad Chapter-a poslao je i g.-din Slobodan Backović, Ministar prosvjete i nauke Crne Gore.

Učesnici sastanka, ocenivši ga kao izuzetno uspešnog, izneli su niz inicijativa vezanih za rad Chapter-a. IEEE Education Society SCG Chapter je deveti u porodici IEEE SCG Chapter-a, 16-ti takav Chapter u Evropi i 46-ti u svetu. Osnivanje EdSoc Chaptera SCG je i deo velike ekspanzije IEEE Education Society-a, koji je 2003. godine imao samo 9 chaptera, 2004. godine 21 chapter, a danas čitavih 46.

Za Chair-a novog Chapter-a izabran je dr Vladimir Petrović (ETF Beograd), za sekretara/blagajnika dr Vlado Delić (FTN Novi Sad), a za Vice Chair-a mr Vladan Pantović (Energoprojekt-InGraf Beograd).

Na sastanku su prikazane i dve stručne prezentacije: J. Đorđević, B. Nikolić, A. Stojković, M. Mitrović: "Sistem za učenje arhitekture i organizacije računara na daljinu" i S.Vukosavić: "Obrazovni efekti studentskog IEEE takmičenja Future Energy Challenge", autora sa ETF-a Beograd.

Education Society Chapter SCG biće maksimalno otvoren za sve koji žele da svoje rezulate, projekte i ideje vezane za obrazovanje prezentuju širem krugu kolega i stručnoj javnosti. U vezi sa tim stalno je otvoren poziv na ovakvu i svaku drugu saradnju. Naročito su dobrodošli mladi saradnici, iz redova asistenata, asistenata-pripravnika, postdiplomaca i studenata, da na redovnim sastancima Chapter-a izlože svoje rezultate i projekte iz oblasti obrazovanja.

Učlanite se u IEEE Education Society.

Kontakt: Vladimir Petrović (vp@etf.bg.ac.rs, 011-3218-329)

Linkovi sa informacijama o IEEE Education Society-u i IEEE SCG sekciji:
http://www.ewh.ieee.org/soc/es/
http://www.ewh.ieee.org/soc/es/chapter-list.html
http://www.ftn.ns.ac.rs/ieee/yu_sec/
http://www.ftn.ns.ac.rs/ieee/yu_sec/chapters.html

Video-obraćanja g.-dina Litynskog i g.-dina Raillya mogu se pogledati na:

http://www.ewh.ieee.org/soc/es/litynski-chapter.html (1.5 MB)

http://www.ewh.ieee.org/soc/es/belgrade.MPG (pažnja: 22 MB!)