Навигација

Sastanak Jugoslovenskog udruženja za mikrotalasnu tehniku i tehnologiju

Sastanak Jugoslovenskog udruženja za mikrotalasnu tehniku i tehnologiju (YUMTT) koji je posvećen desetogodišnjici osnivanja Udruženja i desetogodišnjici izlazenja časopisa Mikrotalasna revija, održan je u sredu 19. januara u svečanoj sali Gradjevinskog fakulteta.

Predsednik Udruženja Prof. Bratislav Milovanović (Elektronski fakultet u Nišu) je podneo godišnji izveštaj o radu Udruženja a Prof. Vera Marković (Elektronski fakultet u Nišu), urednik Mikrotalasne revije dala je pregled svih brojeva časopisa koji su do sada izašli. Za ovu svečanu priliku napravljen je CD sa svim brojevima časopisa.

YU MTT udruženje je takodje dodelilo Nagrade za životno delo svojim najistaknutijim članovima

1. Prof. dr Aleksandru Marinčiću, predsedniku YU IEEE MTT-S Chapter-a, članu Administrativnog Komiteta Udruženja, članu Uredjivačkog odbora časopisa "Microwave Review", redovnom članu SANU i AINSCG,

2. Prof. dr Aleksandru Nešiću, članu Administrativnog Komiteta Udruženja, članu Uredjivačkog odbora časopisa "Microwave Review", redovnom članu AINSCG,

"za značajna dostignuća, kreativnost i izuzetan doprinos na polju mikrotalasne tehnike"

Laureati su održali popularna stručna predavanja o doprinosu Mihaila Pupina u telekomunikacijama i o razvoju mikrotalasne tehnike u Institutu IMTEL.

Udruženje je takodje dodelilo Nagradu za izuzetan doprinos razvoju Udruzenja svom dugogodisnjem predsedniku, uredniku časopisa i predsedniku YU IEEE MTT-S Chapter-a, dr Branki Jokanović.

Na nagradi piše "za višegodišnje rukovodjenje, entuzijazam i značajan doprinost napretku Udruženja".

Slike sa sastanka