Навигација

Kongres Zadužbine (ETF-BAFA) Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 25. i 26. decembar 2003

Poziv

Dragi svi,

na predlog nasih bivsih studenata Elektrotehnicki fakultet u Beogradu je odlucio da odrzi Kongres Zaduzbine ETF-a 25 i 26 decembra 2003. Medju predlagacima ove manifestacije bio je i ETF-BAFA USA, i gospodin Sveta Djuric, jedan od osnivaca ove organizacije, obrazlozio je predlog na sledeci nacin:
"Jedan od razloga za odrzavanje Kongresa Zaduzbine je da okupimo nase kolege iz celog sveta i da zajedno stvorimo solidnu organizaciju koja ce da podigne ugled nase skole i pomogne ETF, njegove studente, nastavnike, laboratorije, itd. Mnoge skole u svetu imaju svoje organizacije alumnija, koje moralno i materijalno pomazu svoju skolu. Cesto ulazuci ogromna sredstva. Kod nas to nije bio obicaj i mi polazimo od nule. Zato je vazno da Kongres bude uspesan i da veci broj alumnija ucestvuje na kongresu."
ETF je preduzeo korake za osnivanje Zaduzbine fakulteta. Predlog statuta predat je Ministarstvu za kulturu i zatrazeno njihovo misljenje. Na osnovu misljenja ovog ministarstva, Savet Elektrotehnickog fakulteta usvojice predlog i tada ce zapoceti zvanicna registracija Zaduzbine, ili ETF-BAFA BGD. Nasa namera je da Zaduzbina bude samostalna organizacija sa strogim nadzorom rada i finansija, kao i da ukljuci velike sisteme u zemlji i manja preduzeca u zemlji i inostranstvu u stvaranju materijalne osnove za dobro i uspesno funkcionisanje fakulteta.
Predlog rada Kongresa je sledeci:

PRVI DAN KONGRESA
Plenarna sednica

Uvodni deo:
- Pozdravna rec Dekana.
- Izvestaj dekana o radu fakulteta.
- Organizacije ETF-BAFA u pojedinim zemljama
- Pregled dosadasnjih aktivnosti Zaduzbinara i pomoci ETF-u

Radni deo:
Tematska izlaganja

1. Pravna regulativa Zaduzbine (clanstvo, pravna i fizicka lica,:)
2. Fond Zaduzbine (clanarina, ivesticioni fond Zaduzbine, ostali fondovi,:.)
3. Organizaciona struktura Zaduzbine i dinamika aktivnosti
4. Oblici pomoci ETF-u
5. Predlozi i sugestije.


DRUGI DAN KONGRESA
(rad po tematskim sekcijama ili plenarno, zavisno od broja izlagaca)

1. Inovacioni centar ETFa i mogucnost saradnje na komercijalnim projektima sa firmama u zemlji i inostranstvu
2. Domace male firme i investiranje u visoke tehnologije
3. Domaca kompetitivnost i kapaciteti: postojece stanje i stanje u regionu
4. Bolonjska deklaracija, reforma nastave, realnost studiranja, rada i zivota nasih studenata u inostranstvu
5. .....

Pozivamo kolege da predloze jos tema i budu izlagaci. Ukoliko bude prijavljen veliki broj izlagaca u drugom danu Kongresa radice se po sekcijama.

U vecernjim casovima drugog dana Kongresa u svecanoj sali Gradjevinskog fakulteta odrzace se BAL ZADUZBINARA ETF-a


Molimo kolege da predloze clanove Programski odbora, Organizacionog odbora i Radnog predsednistva.

Nas predlog je sledeci - molimo da se dopuni ili promeni:

Programski odbor:
Branko Kovacevic - dekan, Miroslav Dukic - predsednik Saveta ETF-a,
Danilo Golijanin, pomocnik ministra za nauku, Srbijanka Turajlic, pomocnik ministra za prosvetu, Irena Odzic, student prodekan ETF-a, Sreckovic Slobodan, CEO Informatike, Sinisa Davitkov, direktor preduzeca IRITEL, Vesna Zivkovic, direktor instituta M. Pupin, Djuric Slobodan, direktor IHTM-Centar za mikroelektronske tehnoogije, Sveta Djuric, nezavisni konsultant USA, Jasmina Vujic, profesor na univerzitetu Berkely USA, Jelena Godjevac, HP Svajcarska, Drago Indjic, rukovodioc istrazivanja u Fauchier Partners Limited London, Branka Vucetic, profesor na univerzitetu u Sidneju:::i direktori: Telekoma,PTT-a, EPS-a, Elektrodistribucije :.. itd.

Organizacioni odbor: Vladana Likar-Smiljanic, Jovan Radunovic, Jelena Godjevac, :..

Radno predsednistvo: Sveta Djuric, Jasmina Vujic, Branka Vucetic, Irena Odzic, Vladana-Likar-Smiljanic, Jovan Radunovic ...

Ovde su predlozena imena onih kolega iz inostranstva za koje se zna da ce sigurno biti u Beogradu krajem decembra, i koji su vec ukljuceni u organizaciju Kongresa. Jelena Godjevac je preuzela na sebe organizaciju bala.

Na sajtu ETF-a od sutra je otvorena strana "Kongres Zaduzbine". Osim sto cemo na njoj objavljivati novosti kada ih bude, na njoj ce biti i e-adrese preko kojih mozete prijaviti svoje izlaganje, zatim traziti razne informacije: kontakte sa kolegama koje niste videli a to zelite, o smestaju, ukoliko ga nemate i slicno.

Ocekujemo da se vidimo 25 decembra (ili bar 26. - na balu)!


Voli vas Vladana.



Statut ETF-BAFA SCG

Pitanja, predlozi, prijave za ucesce i teme poslati na e-mejl okidoki@etf.bg.ac.yu