Навигација

Шта следеће можемо да очекујемо од вештачке интелигенције?

Време30. новембар 2023. 16:15
Предавачдр Бранислав Кисачанин
ОрганизаторИнститут за вештачку интелигенцију Србије
МестоZoom платформа

Апстракт предавања:

    У овом предавању чућемо о томе где се вештачка интелигенција већ свакодневно примењује, као и о најновијим научним открићима и применама ове нове технологије. Предвиђања су незахвална, али пробаћемо да екстраполирамо најјаче трендове и укажемо на могуће нове примене у блиској будућности.

    Такође, представићемо активности Института за вештачку интелигенцију Србије и различите могућности за запошљавање и сарадњу.

О компанији:

Институт за вештачку интелигенцију Србије је основан 2021.године са циљем да постане фабрика лидера у области вештачке интелигенције и да значајно допринесе укључивању наше земље у ово брзо растуће тржиште.  Институт има просторије у Новом Саду, Београду и Крагујевцу и има двадесетак доктора наука и двадесетак постдипломаца запослених на пројектима који покривају све најважније примене вештачке интелигенције. Очекујемо раст у запошљавању и облицима сарадње и зато желимо да се представимо студентима и особљу ЕТФа.

Др Бранислав Кисачанин је један од оснивача Института за вештачку интелигенцију Србије, његов први водећи истраживач и сада водећи промотер технологије. После завршетлка редовних студија електротехнике на Универзитету у Новом Саду, докторирао је рачунарске науке у САД, на Универзитету Илиној у Чикагу. Од 2015. запослен је у компанији Нвидиа и признати је стручњак за рачунарски вид и перцепцију, посебно за примене у аутономним возилима. Објавио је пет научних књига, био је уредник шест специјалних издања водећих научних часописа за рачунарски вид и има девет патената у САД и ЕУ.

ЛИНК ка предавању