Навигација

Београдски дани инжењера – ЕБЕЦ Београд 2021

Време20. фебруар 2021. 00:00 05. март 2021. 23:59

Четрнаесту годину заредом, Удружење студената технике Европе – Београд организује пројекат “Београдски дани инжењера – ЕБЕЦ Београд 2021”, који ће се одржати од 11. до 15. марта. Пројекат се састоји из два дела, такмичарског и едукативног. 

У оквиру такмичарског дела пројекта биће одржана локална рунда Европског BEST инжењерског такмичења, а победници ће добити прилику да се такмиче у регионалној и финалној рунди. Такмичење ЕБЕЦ Београд намењено је студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. Такмичење је тимског карактера и обухвата две категорије: тимски дизајн и студију случаја. 

Тимски дизајн је категорија у којој се од тимова захтева да помоћу понуђеног материјала и алата конструишу прототип задате намене,  који затим презентују пред стручним жиријем. У категорији студија случаја, задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири. Најбољи тимови из обе категорије квалификују се за учешће на регионалној рунди такмичења ЕБЕЦ Alpe–Balkan, која ће се одржати у Љубљани. Победници ове рунде обезбеђују пласман у финалну рунду – EBEC Final, која ће бити одржана у Мадриду.

Едукативни део пројекта, који ће се ове године одржати у онлине формату, састојаће се од низа радионица и тренинга који ће студентима помоћи да развију и унапреде вештине неопходне за њихову будућу инжењерску каријеру. Такође, биће одржан и онлајн Сајам иновација, на коме ће бити представљени неки од актуелних пројеката из света инжењерства. Сајму ће моћи да присуствују сви заинтересовани. Претходних година посетиоци Сајма имали су прилику да виде симулатор летења, формулу студентског тима Друмска стрела и многе друге пројекте.

Пријаве за учешће на “Београдским данима инжењера” су отворене од 20. фебруара до 5. марта на сајту ebec.best.rs, где можете пронаћи и више информација о пројекту.

BEST (eng. Board of European Students of Technology) окупља студенте инжењерских усмерења са 93 универзитета из 34 земље Европе. Удружење студената технике Европе – Београд је невладина, непрофитна и аполитична студентска организација. BEST Београд је кроз своје активности омогућио да више од 1500 студената Универзитета у Београду посети едукативне и културне програме широм Европе, као и да више од 2000 европских студената упозна Београд.