Навигација

„IoT Security“ семинар за студенте

Време13. јануар 2021. 18:00
ПредавачДоц. др Младен Копривица, Електротехнички факултет Универзитета у Београду
МестоOnline (Cisco Webex), Електротехнички факултет

IoT Security“ семинар организује се у оквиру ERASMUS+ KA2 Capacity Building Program пројекта BENEFIT. Семинар је намењен првенствено студентима који прате предмет „IoT мреже“. Да би сте учествовали учествовали, неопходно је да се региструјете коришћењем линка Регистрација.

„IoT Security“ се бави проценом безбедности IoT система од слоја уређаја до апликационог слоја. Са фокусом на практични приступ, обрађује се питање сигурности у свим фазама дизајнирања, имплементације и одржавања IoT система. У оквиру семинара се обрађују следеће теме: IoT систем под нападом, IoT системи и архитектуре, напади на IoT слоју уређаја, напади на IoT комуникационом слоју, напади на апликационом слоју, као и рањивост и процена ризика у оквиру IoT система.

Пројекат BENEFIT (Boosting the telecommunications engineer profile to meet modern society and industry needs) има за циљ да ојача сарадњу између универзитета и ИКТ компанија, а у циљу повећања запослености, атрактивности студија телекомуникација и интереса студената, те стварања механизама за квалитетнију дугорочну сарадњу са индустријом. Ово ће се постићи кроз модернизацију студијских програма из области телекомуникација, побољшања методологије учења и педагошких приступа, успостоваљањем нових лабораторија, сарадњом са индустријом у модернизацији појединих курсева из домена телекомуникација и развојем флексибилних механизама за дугорочно-одрживу студентску праксу у ИКТ компанијама. За више детаља https://www.project-benefit.eu/

Слике

  • /uploads/attachment/najava/407/benefit.png