Навигација

Advanced methods of skin and body bio-impedance measurements

Време14. септембар 2007. 14:00
ПредавачDr. Dragan Stančić, RMIT Univerzitet Melburna, Australija
Местоsala 61

Napredne metode merenja bio-impedanse kože i tela

Sadržaj predavanja

Zašto i kako se meri bio-impedansa? Šta je bio-impedansa? Analiza bioelektrične impedance (BIA). Bio-impedansna spectroscopija (BIS. Analiza bio-impedanse sa više frekvencija (Multiple-frequency Bioimpedance Analysis - MFBIA). Electrical Impedance Plethysmography (EIP). Tomografija električne impedanse (EIT). Endotomograpfija (EIE). Površinska elektromiografija (sEMG). Elektrode za merenje bio-impedanse. Frekventni i dinamički opsezi "Real Time" merenja. Istrazivanja pri Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) University, Melburn, Australija, u polju merenja bio impedanse. Dizajn instrumenata za ubrzano merenje bio-impedanse širokog frekventnog i dinamickog opsega.

Biografija predavača:

Dragan Stančić je diplomirao na Odseku za Elektroniku, Elektrotehničkog Fakulteta u Beogradu, 1983. godine.  Zatim je radio kao istrazivač, dizajner, savetnik i vodja projekata u privredi u polju
telekomunikacija, opreme za upravljanje vozova, medicinske, vojne i profesionalne audio opreme.  Dragan je vodio razvoj u vise organizacija, ukljucujuci Advanced Network Division (Hewlett-Packard/Agilent, Melburn, Australija), Westinghouse Brake & Signal (Melburn, Australija).  Od 2005. godine, takodje, predaje Dizajn integrisanih kola, EDA Alati i metode, Test i verifikacija, i Projektovanje digitalnih sistema na post-diplomskim studijama za razvoj integrisanih kola pri Univerzitetu La Trobe i Tehnoloskom Univerzitetu Viktorije, u Melburnu (Australija).  Pri RMIT Univerzitetu u Melburnu (Australija), Dragan radi na istrazivačkom programu u polju bio-medicine.