Навигација

Пријаве за ML - награду Yandex-а за научнике и предаваче су отворене

Позивамо вас да учествујете на конкурсу за награду Yandex ML Prize за научнике и предаваче. Награда је креирана тако да подржи образовне и истраживачке пројекте у следећим областима: компјутерски вид, обрада природног језика и машинско превођење, распознавање и синтеза говора, претрага информација и анализа података, као и у области генеративни модели. Не пропустите прилику да се пријавите управо сада или поделите линк са колегама предавачима и са студентима!

Образац се може попунити до 23:59 по московском времену 21. јуна.

Награде се додељују кандидатима из Русије, Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргистана, Молдавије, Србије, Таџикистана, Туркменистана и Узбекистана.

Детаљније о селекцији

Рок за попуњавање упитника је 21. јун (закључно). У пријави је потребно означити номинацију, написати о свом научном или наставном раду, као и навести објављене радове.

  1. Организациони одбор ће размотрити пријаве и направити ужи избор кандидата до 1. јула. Ако уђете у ужи избор, добићете позив за разговор.
  2. Резултати конкурса биће објављени на јесен. Добитници награда примиће позивницу за церемонију доделе награда која ће се одржати у Москви.

За које номинације се можете пријавити

  • Први објављени рад је за младе научнике који тек започињу свој истраживачки пут. Довољно је имати један објављени рад за 2023-2024.
  • Истраживачи — за специјалисте који имају више од два објављена рада.
  • Млади научни координатори – за менторе теза и магистарских радова, чији су студенти објављивали на међународним конференцијама.
  • Научни координатори — за менторе дипломских радова и дисертација кандидата.
  • Предавачи ML — пријаву подноси аутор курса из области ML (машинско учење) и/или група студената који су завршили његов курс.

Детаљније о номинацијама.

Шта добијају награђени

Сваком добитнику биће исплаћена новчана награда од 500 хиљада до милион рубаља, биће обезбеђен грант за коришћење сервиса Yandex Cloud у истраживањима, а биће и додатних награда.
Детаљније о условима за учешће и о томе шта се тражи од кандидата навели смо на сајту пројекта:  https://yandex.com/scholarships/.
Ако имате додатна питања, можете прочитати део Често постављана питања (FAQ).

Нестрпљиво очекујемо ваше пријаве!
С поштовањем,
Yandex ML Prize тим

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3008/yandex.png