Навигација

EDIT 2024

Од 22. до 26. јула, 2024.

EDIT, који организује компанија Comtrade, је водећи летњи регионални ИТ програм намењен студентима који желе да унапреде своје знање практичним искуством. Учесници током 5 дана програма користе најновије технологије и алате, раде са признатим стручњацима на изазовним пројектима из стварног света, али и уче о:

  • најновијим ИТ трендовима
  • изазовима са којима се сусрећу ИТ професионалци
  • тимском раду и сарадњи.

ПРОГРАМ #EDITworld24

Ове године, ЕDIT се одржава у Србији, Босни и Херцеговини и Словенији, и биће хибридни догађај: рад на пројектима ће се изводити онлајн, док ће се студенти окупљати у главним градовима својих земаља за последње дане презентација, групних активности и забаве! Учесници ће радити у мешовитим, међународним тимовима, при чему ће сваки тим имати ментора који ће их водити кроз цео пројекат. Можете одабрати један од два пројекта, односно теме креиране на основу савремених технологија и трендова унутар ИТ индустрије:

1) THE ADVANCING WORLD OF MICROSERVICE ARCHITECTURE

Прва тема овогодишњег ЕDIT-а обрађује архитектуру микросервиса истражујући различите аспекте развоја микросервиса унутар оквира дистрибуираног система кроз унапређивање практичног ИТ пројекта. Током 5 дана програма научићете како да у потпуности искористите стек који се састоји од Angulara, TypeScript-a, .NET-a, C#-a и MS SQL-a. Признати стручњаци ће вас, заједно са другим полазницима, водити кроз задатак који подразумева побољшање пројекта креирањем додатних микросервиса и интегрисањем у систем. Циљ програма није само проширење знања и вештина у архитектури микросервиса и технологији контејнеризације, већ и развој апликације коришћењем микросервиса и Кafka-е за међусервисну комуникацију.

2) NEURAL LANGUAGE UNDERSTANDING (NLU) IN CHATBOT APPLICATIONS

Пријављивањем за другу тему добијате јединствену прилику да развијете своје Python, NLU i ML вештине. Имаћете могућност да одмах примените ваше новостечено знање и учествујете у креирању и побољшању chatbot апликације заједно са реномираним ИТ стручњацима. Заједно ћете истражити развојно окружење Jupyter Notebook-a и популарних Python IDE-ova попут PyCharm-a и Visual Studio Code-a. Такође, на нашем програму ћете научити доста о тимском раду и сарадњи. Фокусирање на агилне методологије попут SCRUM-а или Kanbana омогућиће вам лако управљање циклусом развоја и имплементације NLP модела.

Пријаве за EDIT 2024 су бесплатне и отворене су од 20. маја. Зато, уколико сте студент и желите да започнете ИТ каријеру на најбољи начин, не преостаје нам ништа друго него да вас позовемо да кликнете и пријавите се!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2993/1080x1080_apply-NOW_3.png