Навигација

Национално такмичење из сајбер безбедности “Serbian Cybersecurity Challenge”

Фондације “Мрежа за сајбер безбедност” окупља најзначајније актере у домену сајбер безбедности у Републици Србији и представља мост за сарадњу између доносиоца одлука о политикама у овој области и других чланова заједнице из свих сектора, као и платформу за спровођење активности усмерених ка унапређењу сајбер безбедности.

Уз подршку релевантних државних институција, високо-школских установа и привреде, Фондација спроводи програм Сајбер херој (Cyber Hero) који има за циљ изградњу и јачање капацитета у области информационе безбедности међу средњошколцима и студентима кроз ваннаставни рад, тренинге и учешће на такмичењима. Једна од најважнијих активности у оквиру овог програма је Национално такмичење из сајбер безбедности “ Serbian Cybersecurity Challenge” које се ове године организује по пети пут. Овај програм и такмичење представљају одличну прилику за студенте да додатно развију вештине у овој критичној области, али и да покажу своје знање кроз учешће на Националном и међународним такмичењима.

Национално такмичење се спроводи у две фазе, при чему је прва фаза такмичења индивидуална и одржаће се током викенда 23-24. марта 2024.  године у онлајн формату, док ће друга, финална фаза бити одржана у физичком простору 14. маја 2024. године кроз надметање тимова састављених од учесника који су показали најбоље знање у квалификацијама. Учешће у програму Сајбер херој и на свим такмичењима у оквиру овог програма је бесплатно, а право учешћа имају сви ученици средњих школа и студенти високо-школских институција на територији Републике Србије. Победници такмичења ће добити вредне награде и признања, а најбољи учесници ће имати прилику да постану део Националног тима који ће се борити на европском такмичењу ECSC 2024у Италији.

Ученици и студенти се за учешће у програму и на такмичењима пријављују попуњавањем формулара на страници https://cyberhero.rs.

Реализација програма, организација Националног такмичења и формирање Националног тима имају подршку надлежних институција Републике Србије.  Стратешки партнер програма Сајбер херој је Мисија OEBS у Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2940/cybersecurity.png