Навигација

Почиње EDIT 2022, летња школа програмирања у региону!

Са задовољством вас обавештавамо да мултинационална компанија Comtrade, регионални лидер у области информационих технологија, и ове године организује летњу школу програмирања EDIT (Education for Innovative Thinkers) и отвара своја врата студентима у три земље у региону − Босни и Херцеговини, Словенији и Србији. Од 18. до 29. јула 2022. EDIT ће пружити даровитим будућим ИТ професионалцима прилику да уче од истакнутих стручњака из ове индустрије, стекну и развију нове вештине, добију увид у рад на сложеним пројектима у глобалној ИТ компанији и успоставе мрежу и сарадњу са другим учесницима.

Летња школа је отворена за студенте завршних година техничких студија, као и студенте мастер студија са оријентацијом ка ИТ индустрији и фокусираће се на три програмске теме, засноване на најновијим технолошким достигнућима и пословним трендовима: 

  • Детекција аномалија у ваздушном саобраћају (Anomaly detection in air traffic)
  • Креирање уз апликацију Реацт Нативе (Bring it to life with React Native)
  • Поглед у будућност кроз платформу са ниским кодом (Start your future with a low-code platform)

Ове године, летња школа ће бити хибридни догађај − рад на пројектима ће се одвијати онлајн, а полазници ће се окупљати у већим градовима у својим земљама ради презентација, групних активности и забаве. Учесници ће бити распоређени у петнаест мешовитих, интернационалних тимова, при чему је сваком тиму додељен стручни ментор који ће их водити кроз цео пројекат. Студенти ће имати прилику да, кроз групни рад, науче како да најбоље искористе алате и ресурсе, као и на који начин да утврде шта све утиче на перформансе система и апликација у пословном окружењу. Биће у добром друштву и имаће подршку на сваком кораку. Уз упознавање нових технологија и пословних процеса, наша летња школа има за циљ и да обезбеди платформу за размену између култура и регионално умрежавање.

Пријаве за EDIT 2022 су отворене, па, уколико сте спремни за ИТ, можете да се пријавите ОВДЕ

У међувремену, запратите нас на друштвенима мрежама  и  - и будите у току са свим дешавањима!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2565/Edit_2022_Apply_Now_1080x1080.png