Навигација

Летња стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Универзитет у Београду – Центар за развој каријере позива студенте да се пријаве  за програм стручне праксе током 2019. године, који се реализује у јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора министарства Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре: 

  • Air Serbia
  • Инфраструкура Железнице Србије
  • Србија Карго
  • Агенција за безбедност саобраћаја
  • Железнице Србије
  • Саобраћајни институт ЦИП
  • Агенција за управљање лукама
  • Републички геодетски завод

 

Програм праксе реализује у три циклуса током 2019. године, а након првог циклуса, актуелно је пријављивање за други (летњи циклус).

Летњи циклус праксе реализоваће се у периоду од 15. јула  до11. октобра. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму (од две недеље до три месеца).

Највише места за праксу отворено је за студенте Саобраћајног, Грађевинског, Електротехничког и Машинског факултета, као и за студенте Факултета организационих наука, Правног,  Економског, Географског и других. 

 

Пријављивање за летњу праксу траје до 1. јула 2019. године (у 23:59) и врши се искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим да одабере жељену позицију из базе пракси и изврши пријаву.  Студенти који су се већ регистровали на порталу не морају то да раде поново, већ само да одаберу праксу за коју желе да се пријаве.

Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује се трећу годину за редом, и резултат је сарадње Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Пријављивање за трећи циклус се очекује у октобру ове године.

 

 

ОТВОРЕНА МЕСТА ЗА СТУДЕНТЕ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА

www.studentskapraksa.com

 

Позиције

Број места

Инфраструктура Железнице Србије

Практикант на одржавању електротехничке инфраструктуре

2

Програмер у Сектору за ИТ

2

Практикант у Сектору за ИТ - Мрежни администратор

2

Саобраћајни институт ЦИП

Практикант у Заводу за електротехнику

1

Air Serbia

Практикант у одељењу IT апликација

2

Практикант у одељењу IT системска подршка

1