Навигација

Телеком Србија отвора позив за обављање обавезне стручне праксе

Обавештавамо вас да је компанија Телеком Србија отворила позив за обављање обавезне стручне праксе за студенте Универзитета у Београду током 2017. године. 

Реализација обавезне стручне праксе ће се, на основу потписаног Уговора о сарадњи између компаније Телеком Србија и Универзитета у Београду, обавити преко Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената.

Предвиђено је да током 2017. године буде организована пракса за око 70 студената завршних година првог степена студија Електротехничког факултета, који имају просек студија изнад 8,00.

За студенте Електротехничког факултета отворено је највише места, и то превасходно за студенте на модулима Телекомуникације и информационе технологије, Рачунарска техника и информатика и Електроника, као и студијском програму Софтверско инжењерство.

Студенти ових модула/студијских програма ће имати прилику да обаве стручну праксу у некој од следећих дирекција, односно служби у оквиру компаније као што су :

  • Дирекција за технику (за студенте модула Телекомуникације и информационе технологије)
  • Дирекција за IT подршку и ICT сервисе (за студенте модула Рачунарска техника и информатика и Софтверског инжењерства)
  • Дирекција за приватне кориснике (за студенте на модулима Телекомуникације и информационе технологије, Електроника и Рачунарска техника и информатика, као и студијском програму Софтверско инжењерство
  • Дирекција за пословне корисника (за студенте на модулима Телекомуникације и информационе технологије, Електроника и Рачунарска техника и информатика, као и студијском програму Софтверско инжењерство)

Предвиђено трајање праксе је до месец дана, а почетак праксе биће дефинисан у договору ментора и студента. Обавезна стручна пракса се обавља на основу утврђеног наставног плана и програма, а за сваког студента на пракси биће обезбеђена менторска подршка.

Пријављивање се обавља електронским путем до 5. марта 2017. године преко портала Универзитетског центра за развој каријере www.studentskapraksa.com где ће се прикупљати пријаве и обавити селекција кандидата.