Навигација

Отворен конкурс „Нова технолошка предузећа“

Бизнис инкубатор за технолошко предузетништво „ICT Hub“ позивa студенте почетних и завршних година студија да се до 20. септембра пријаве на конкурс „Нова технолошка предузећа“, чији је циљ подстицање младих на предузетништво и самозапошљавање.

На конкурс могу да се пријаве студенти, старости до 30 година, након чега ће бити изабрано 80 њих који ће добити шансу да буду део програма.

Одабрани студенти почетних година проћи ће двомесечну „Школу пословног искуства“, коју ће водити успешни предузетници из Српске асоцијације менаџера (САМ) и Секције младих перспективних лидера (САМПЛЕ). Неке од тема су: развој бизнис модела, конкурентност, управљање стресом, стартегије продаје пословним корисницима и презентовање инвеститорима.

За студенте завршних година пројекат подразумева бесплатан шестомесечни програм подршке развоју предузетничких вештина у области информационо–комуникационих технологија (ИКТ) и покретању сопственог бизниса. Након обуке планирано је отварање најмање четири старт-апа у области ИКТ.

Више информација о конкурсу налази се на сајту http://icthub.rs/ntp

Конкурс спроводи „ICT Hub“  уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, а идеја је да се допринесе повећању запослености у Србији.

У петак, 18. септембра, у 12ч у сали 62, ће се одржати отврена врата поводом расписаног конкурса. Од представника „ICT Hub“-a ћете моћи да добијете одговоре на сва питања у вези конкурса.