Навигација

Отворен конкурс за доделу стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић 2014

Београд, 1. октобар 2013. године

Фондација др Зоран Ђинђић у сарадњи са Одбором немачке привреде за источну Европу и немачким Министарством за економску сарадњу и развој по једанаести пут расписује конкурс за доделу Стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић. Конкурс је намењен студентима завршних година факултета као и младим стручњацима са првим радним искуством.

У оквиру програма тридесет изабраних стипендиста из Србије боравиће од јуна следеће године неколико месеци на пракси у најпознатијим немачким предузећима, као што су Босцх, Сиеменс и Цоммерзбанк. Боравак у Немачкој омогућава им да се упознају са организацијом, пословним процесима и функционисањем великих и успешних немачких компанија, како би касније то знање и искуство пренели кроз своје будуће радно ангажовање и у Србију. Програм је 2007. године проширен и на остале земље Западног Балкана, тако да ће се и ове године стипендистима из Србије придружити и колеге из суседних земаља.

Програм је настао након атентата на Премијера Зорана Ђинђића у пролеће 2003. године. Циљ програма је испуњење визије Премијера и приближавање Србије и њених грађана Европској Унији као и стварање јаких веза између немачке привреде и будућих лидера у Србији. Старосна граница је до 30 година.

Онлине пријава траје од 1. октобра 2013. године до 10. новембра 2013. године. Детаљније информације о програму и пријави могу се наћи на веб адреси:

www.fond-djindjic.org и www.stipendienprogramm.de