Навигација

Стручна пракса - Планирање и организација пројекта у инжењерској пракси

Студентима Одсека за телекомуникације и информационе технологије (смерови СИ, АВТ, РК) нуди се могућност да одраде стручну праксу у трајању од 80 радних сати током априла, маја и јуна 2012. у просторијама ЕТФ-а.

Циљ праксе је да се студентима пружи прилика да раде на изради стварног пројекта из инжењерске праксе, да прођу кроз све фазе реализације пројекта и усвоје основне принципе за решавање проблема који током реализације могу да настану. Рад ће бити усмерен и на развој “soft skills”-а: комуникација, рад у групи, развој критичког става и презентација решења.

По завршетку праксе, очекује се да су студенти оспособљени да:

  • развију, оцене и побољшају план пројекта
  • раде на планирању и извођењу пројекта у групи, комуницирају и презентују решења
  • структуирано и креативно решавају проблеме настале током рада на пројекту

Предавач:

Марија Божић, дипл. инж. је завршила ЕТФ у Београду и има богато међународно искуство у вођењу пројеката у области телекомуникација, за телеком операторе као и за клијенте из приватног и владиног сектора, укључујући фиксне и мобилне телекомуникације на националном нивоу, бежичне системе и BSS/OSS системе. Водила је пројекте у Србији и иностранству (Чиле, Шпанија, Блиски Исток, Африка).

Ова пракса је организована као део пројекта у области инжењерског образовања на Аутономном Универзитету Барселоне, Шпанија.

Трајање праксе: 80 сати у року од неколико недеља (у зависности од осталих обавеза студената који се пријаве)
Место одржавања: ЕТФ
Предложени термин за одржавање праксе: пролеће 2012.

Коначан термин ће бити одређен у договору са кандидатима који се пријаве. Молимо заинтересоване да се пријаве што пре да бисмо формирали групу.

Број полазника у овом семестру ограничен је на максимално 15. Првенство имају: кандидати који су били "прекобројни" у јесењем семестру 2011, студенти 4. године основних студија.

Пријаве послати мејлом доц. Драгани Шумарац Павловић, dsumarac@etf.rs

За све додатне информације контактирати Марију Божић на тел: 060 3440 718 или e-mail: bozic.maya@gmail.com.