Навигација

Vip и Samsung представили Vip изазов 3, јединствени конкурс за развој апликација

Конкурс Vip изазов3 сада је отворен за Android, bada и Windows Phone 7 мобилне платформе, са укупним наградним фондом од 40.000 евра

Београд, 15. децембар 2010 – Vip mobile и Samsung најавили су прошле недеље јединствени конкурс за развој домаћих мобилних апликација Vip изазов3. Након успеха конкурса Vip Android изазов 1.0 и 2.0, циљ новог конкурса је да инспирише и стимулише талентоване програмере да наставе да развијају апликације за потребе домаћих корисника, овог пута на три узбудљиве мобилне платформе.

Захваљујући сарадњи са компанијом Samsung, Vip осим за Android отвара конкурс и за две потпуно нове мобилне платформе: bada и Windows Phone 7, приближавајући их домаћим програмерима и припремајући локално тржиште на ново корисничко искуство.

Развојем апликација за ове три мобилне платформе, кроз три различите фазе конкурса, програмери се такмиче за три категорије награда:

Најбоље апликације: додељују се одлуком стручног жирија за три најбоље апликације на свакој од платформи, и укључују две новчане награде, од 3.000 и 1.000 евра, и један smartPhone најновије генерације. Најбоље студентске апликације: жири ће ауторе три најбоље студентске апликације наградити ангажовањем на пројектима у Vip-у у трајању до шест месеци. Награде програмера: програмери, учесници сва три Vip-ова конкурса, ће својим гласовима одабрати најбољу апликацију на свакој од платформи, а њихови аутори ће бити награђени новчаним наградама од по 1.000 евра.

Уз обезбеђивање континуиране подршке заједници програмера у Србији, посебан фокус конкурса Vip изазов3 биће на едукацији младих програмера, пре свега студената. Током прве фазе, предвиђене за едукацију учесника, биће организована предавања Vip-ових и Samsung-ових стручњака на неколико факултета о развојним алатима и тржиштима апликација.

Укупан наградни фонд конкурса Vip изазов3 износи 40.000 евра.

Програмери се могу регистровати на конкурс од 16. децембра до 1. марта, путем сајта http://izazov3.vipmobile.rs, а довршене апликације је потребно послати до 1. априла. Додела награда победницима конкурса биће одржана у мају.

Више информација о конкурсу Vip изазов3 доступно је на http://izazov3.vipmobile.rs. Сва питања можете послати на е-mail izazov3@vipmobile.rs. Уз то, све информације су расположиве и на странама: http://www.facebook.com/vipsrbija и http://twitter.com/vip_mobile.

 

Промоција пројекта биће организована у уторак, 21.12. у 17 часова у амфитеатру 65 Електротехничког факултета.

 

О Vip-у

Од 1. децембра 2006. Vip, члан Телеком Аустрија Групе, обезбедио је лиценцу за GSM 900/1800 и UMTS мреже. Vip mobile нуди пун портфолио мобилних услуга за припејд, постпејд и бизнис кориснике, а на домаће тржиште први је увео BlackBerry® из Водафона. Vip је највећа гринфилд инвестиција у Србији до сада, са уложених 618,8 милиона евра. На крају септембра 2010. године, Vip је имао близу 1.3 милиона активних корисника и запошљавао више од 700 стручњака и менаџера. Vip је ексклузивни стратешки партнер Водафона у Србији. Више информација на: http://www.vipmobile.rs.

Контакт:

Драгана Ротер
Руководилац Корпоративних комуникација
Vip mobile d.о.о.
Телефон: +381 (0) 11 225 3010
Фаx: +381 (0) 11 225 3002
Е-mail: d.roter@vipmobile.rs

Samsung Elelctronics

Samsung Electronics је глобални лидер на пољу полупроводника, телекомуникација, дигиталних медија и технологија дигиталне конвергенције са приходом од 116.8 билиона долара у 2009. години. Запошљава приближно 188,000 људи у 185 филијала, широм 65 држава. Компанија се састоји од осам главних независних пословних јединица: компанија за визуелни дисплеј, компанија за мобилне комуникације, компанија за телекомуникационе системе, компанија за дигиталне апликације, компанија за информационе технологије, компанија за дигитални Imaging, компанија за полупроводнике и компанија за LCD екране. Препознат као један од глобалних брендова са најбржим растом, Samsung Electronics је водећи произвођач дигиталних TV апарата, меморијских чипова, мобилних телефона и TFT-LCD-а. За више информација посетите www.samsung.com.

Контакт:

Ана Бајовић / Маркетинг Цоммуницатионс Манагер
Огранак Samsung Electronics Austria GmbH
Телефон: +381 11 41 41 308
Фаx: +381 11 41 41 330
Е-mail: а.бајовиц@Samsung.цом