Навигација

ТРЕЋА ФАЗА ERICSSON НАГРАДНОГ КОНКУРСА

Друга фаза наградног конкурса за студенте и мала и средња предузећа (до 100 запослених) ERICSSON Application Award 2011 на тему „Повезаност“ који је компанија ERICSSON покренула широм света успешно је завршена и проглашено је десет победничких тимова, од којих је тим MINELab апсолутни победник. Чланови овог тима развили су идеју о уштеди енергије у окружењу повезаних ствари и тако одговорили на тему такмичења. Чланови свих десет тимова који су се квалификовали за трећу фазу такмичења добили су мобилне телефоне, а сваком тиму је додељен по један Mobile Broadband Module Developers Kit.

У трећој фази такмичења се од пријављених тимова очекује да направе кратак филм до 3 минута у којем ће представити апликацију на Андроид платформи употребљавајући ERICSSON API from ERICSSON Labs или ERICSSON Mobile Broadband module. Овај филм би требало да покаже на који начин апликација користи повезане ствари у реалном животу, да објасни како у свакодневном животу њихова идеја може конкретно да користи људима, компанијама или друштву.

ERICSSON Application Award 2011 на тему „Повезаност“ завршава се у марту 2011. године, а најбољи радови ће бити проглашени у јуну 2011. Победници сваке фазе добијају Sony ERICSSON Smartphone, а главне награде се крећу од 5.000 EUR за треће до 15.000 EUR за прво место.

Рок за пријаве у оквиру треће фазе конкурса је 21. јануар 2011. године. Детаљи о пријављивању на конкурс могу се пронаћи на адреси http://www.ericssonapplicationawards.com/

Погледајте један инспиративан пример „паметне куће“
http://www.ericsson.com/thecompany/stories/100222_arkko_563235564_c

ERICSSON је водећи светски добављач технологија и услуга телекомуникационим операторима. ERICSSON је лидер у 2G, 3G и 4G мобилним технологијама, пружа подршку мрежама са преко 2 милијарде претплатника и налази се на водећој позицији у области пружања услуга. Компанијски портфолио чине мрежне инфраструктуре за мобилну и фиксну телефонију, телекомуникационе услуге, софтвер, широкопојасна и мултимедијална решења за операторе, предузећа и медијске куће. Заједничке инвестиције ERICSSONа, Sony ERICSSON и СТ-ERICSSON, пружају корисницима персоналне мобилне уређаје богате функцијама.

ERICSSON истиче своју визију „бити примарни покретач у свету свеопштих комуникација“ кроз иновативност, технологију и одржива пословна решења. Послујући у 175 земаља,више од 80.000 запослених реализовало је приход од 206,5 милијарди СЕК (27,1 милијарде USD) у 2009. години. компанија је основана 1876. године са седиштем у Стокхолму у Шведској и регистрована је на берзама NASDAQ ОМX Stockholm и NASDAQ New York.

ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА, МОЛИМО ВАС КОНТАКТИРАЈТЕ:

Chapter Four Communications
Александар Тутулић
PR Consultant
Тел: 011 / 3862 539
Моб: 063 / 844 17 25
Е-маил: a.tutulic@chapter4.at

Ericsson d.o.o.
Tasos Pagakis
Head of Communications,
Hub North Balkans & South East Mediterranean

Тел: +302106695155
Е-маил: tasos.pagakis@ericsson.com