Навигација

Радионица о раду са подацима и софтвером отвореног кода за отворену науку

Време30. новембар 2022. 10:00 - 01. децембар 2022. 18:00
МестоРекторат Универзитета у Београду (учионица на последњем спрату лифтом), Студентски трг 1, 11000 Београд

Пројекат NI4OS-Europe – Националне иницијативе за отворену науку у Европи дана 30. новембра и 1. децембра 2022. у Ректорату Универзитета у Београду и у Загребу (SRCE), као и онлине организује радионицу о раду са подацима и софтвером отвореног кода за отворену науку (eng. “Hands-on workshop: Touching on Data and Open-Source Software for Open Science“).

Догађај ће се одвијати на енглеском. Детаљи су доступни на https://ni4os.eu/hands-on-workshop-touching-on-data-and-open-source-software-for-open-science/.
Пријаве су доступне на https://events.ni4os.eu/event/85/.

Ова радионица је хибридни догађај који ће пружити информације о актуелним трендовима, очекивањима и захтевима везаним за отворену науку и отворени код, али ће вас и подстаћи да развијете и размените идеје за податке, услуге и софтвере које на којима радите или планирате да развијете. Она има за циљ да помогне око изазова унапређења отворене науке, коришћења слободног и софтвера отвореног изворног кода (FOSS) у науци, као и везано за конкретне истраживачке софтвере, алате и практичне приступе.

Током оба дана ће бити обезбеђено освежење и лагани ручак. Од учесника који ће доћи се очекује да донесу лаптоп на коме ће радити.

Сви учесници ће добити Zoom линк пре радионице.