Навигација

4. међународна конференција о Асистивним технологијама и комуникацији (ASTEK)

Време05. новембар 2022. 10:00 - 14:00
МестоАмфитеатар 56 - „Никола Тесла“

Електротехнички факултет Универзитета у Београду ће бити домаћин другог дана 4. међународне конференције о Асистивним технологијама и комуникацији (ASTEK, http://www.astek.rs/) када ће се одржати тематске радионице са позваним учесницима (универзитетским наставницима, истраживачима и студентима) различитих струка: специјална едукација и рехабилитација, медицина, психологија, лингвистика, електротехника.

Циљ ASTEK конференције традиционално је промоција нових технолошких достигнућа у области асистивних система намењених деци са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом у синергији релевантних научноистраживачких установа, струковног удружења, привреде и крајњих корисника.

Циљ тематских радионица ће бити да на основу предочених постојећих практичних решења и нових теоријских сазнања изложених на ASTEK конференцији формулишу нове, конкретне предлоге за унапређење и развој асистивних технологија.

Уводна мотивациона предавања радионица:

  • Др Јелена Сучевић, постдокторант у Оxфорд Университy BabyLab центру, “Праћење развоја комуникационих вештина и могућности објективне процене стања испитаника током комуникација”
  • Драгана Раичевић, мастер когнитивне и функционалне лингвистике и докторант на Универзитету у Генту, “О лингвистици знаковних језика и српском знаковном језику”
  • Љиљана Ранђић, психолог, Алго центар за рано читање, “Радна меморија - од концептуалног решења преко неуропсихолошке основе до модела стимулације и емпиријског праћења ефеката обуке”.