Навигација

СИ1ПП2 - Практикум из програмирања 2

Спецификација предмета
НазивПрактикум из програмирања 2
АкронимСИ1ПП2
Студијски програмСофтверско инжењерство
Модул
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
  Наставник/сарадник (ДОН)
  Број ЕСПБ3.0Статус предметаобавезан
  Условљност другим предметимаНема
  Циљеви изучавања предметаОсновна намена Практикума је упознавање студената са комплетним процесом развоја програма и оспособљавање за самосталaн рад у конкретном развојном окружењу. Овако конципиран, предмет има за циљ да обради и практично научи студенте свему ономе што су имали прилике да чују на настави из предмета Програмирање 2.
  Исходи учења (стечена знања)Знање основних концепата рада са развојним окружењима (извршавање програма корак по корак, праћење тренутног садржаја променљивих, преусмеравање улаза и излаза), из чега следи оспособљеност за самостално решавање програмских проблема мале или средње сложености. Практична примена наученог из предмета Програмирање 2.
  Садржај предмета
  Садржај теоријске наставеНема
  Садржај практичне наставеФокус овог курса је на домаћим задацима, чије успешно решавање захтева од студената да користе знање из курса Програмирање 2 (представљање целих бројева и програмски језик C). План курса такође укључује концепте рада у интегрисаним развојним окружењима као што су контролисано извршавање програма, надгледање променљивих и други.
  Литература
  1. Ласло Краус, Програмски језик C са решеним задацима, Академска мисао, Београд, 2006.
  2. Ласло Краус, Решени задаци из програмског језика C, Академска мисао, Београд, 2005.
  Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
  ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
  002
  Методе извођења наставеДемонстрациони часови представљају приказ рада у развојном окружењу. Домаћи задаци се периодично задају студентима, тако да имају довољно времена да се припреме за одбрану на лабораторијским вежбама. Приликом одбране домаћег задатка, испитивач проверава и знање студената из области обухваћених домаћим задатком. Испит подразумева практичну израду програма средње сложености на рачунару.
  Оцена знања (максимални број поена 100)
  Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
  Активности у току предавања0Писмени испит30
  Практична настава70Усмени испит0
  Пројекти0
  Колоквијуми0
  Семинари0